logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: ThuisSchoonmaken.nl dweilsysteem. Dweilen in een handomdraai


Dweilen is absoluut niet een van mijn favoriete hobby’s. Vooral het principe van telkens de mop van de dweil afhalen, schoonspoelen, in het sop onderdompelen, uitwringen, opnieuw dweilen en weer proberen die natte mop op de dweilsteel te bevestigen… plus het telkens op en neer lopen naar de emmer, die fier staat te wachten op het aanrecht… nee: het blijft een omslachtig klusje. Het ThuisSchoonmaken.nl dweilsysteem zag er meteen uit als een geschenk uit de hemel, en we grepen de mogelijkheid om hem te mogen testen dan ook maar wat graag aan.

Laat ik even kort uitleggen hoe het systeem werkt. Het basissysteem bestaat uit een dweilstok met een heel flexibele voet, een speciale vulfles en twee mop van professionele microvezeldoek. De mop bevestig je met klittenband onder de flexibele voet. Dankzij de draaiende voet kun je echt overal onder komen – zelfs onder je bed of bank. Als je de steel iets omhoog houdt kun je zelfs rondjes draaien met de voet. De mop kun je gemakkelijk loshalen door met beide voeten naast de plaat op de mop te gaan staan en de steel omhoog te trekken. Draai de voet 90 graden, zet hem er weer even op en je kunt de mop met de steel oppakken. Je hoeft dus niet meer de bukken om de mop op te makken of om hem aan de voet de bevestigen. Ideaal! Na gebruik kan de mop gewoon met de bonte was mee gewassen worden. Dat had het voor mij al gedaan. Maar wacht, er is meer! Het lijkt als een reclame, maar in dit geval is het ook echt een pluspunt. Want een dweilsysteem met alleen een mop die je met klittenband bevestigd, dat kun je nauwelijks een systeem noemen.

Het extraatje, dat het Thuisschoonmaken.nl dweilsysteem helemaal compleet maakt, zit hem in de steel. In die steel kun je namelijk 500ml water gieten, met behulp van de lekvrije, meegeleverde fles. Draai de dop erop, en wanneer je dan op de knop drukt, die je boven op de steel ziet, schiet er een waterstraaltje uit de steel, net iets boven de voet. Die emmer met sop kun je dus ook laten voor wat-ie is. Dankzij dit systeem heb je altijd een vochtige mop, en hoef je geen enkele meer meer naar je emmer te grijpen. Het was overigens wel eventjes wennen, zo’n waterstraaltje. Een lichte paniekreactie kwam in me naar boven: water en laminaat zijn namelijk geen beste vrienden van elkaar, zoals je weet. Toen bedacht ik me dat ik een doek bij de hand heb om het op te vegen – de microvezelmop! En dus staat het dweilsysteem binnen handbereik, en wordt er inmiddels zelfs vaker gedweild dan ooit tevoor. Het is namelijk een stuk minder lastig dan de stofzuiger naar boven sjouwen – en een stuk hygiënischer. Let wel: er mag alleen water in het systeem, geen schoonmaakmiddel. De professionele microvezelmoppen reinigen en ontvetten namelijk beter dan welk reinigingsmiddel dan ook. Daarom kregen we de waarschuwing mee dat het dweilen op parket met olie geen goede combinatie is: de microvezeldoeken poetsen die olie er gewoon af! Voor alle andere vloeren die gedweild kunnen worden is dit gewoonweg het beste en gemakkelijkste systeem ooit.

Dat enthousiasme heb ik overigens niet alleen, want dweilen met zo’n bijzonder middel trekt natuurlijk ook de aandacht van onze kinderen. Die hebben er inmiddels een heel schema op nagehouden wanneer zij mogen dweilen – tot nu toe gaat het netjes om en om, twee keer per week. Het resultaat? Stralend schone vloeren, trotse kinderen en weer een klusje minder om te klaren – voor zo lang het duurt, tenminste. En die tijd kan ik weer gebruiken om eens rond te kijken op de site van ThuisSchoonmaken.nl – hun slogan ‘omdat schoonmaken makkelijker kan’ hebben ze op het gebied van dweilen in ieder geval vast waargemaakt!

Thuisschoonmaken dweilsysteem
Prijs: 56,95 euro

Te koop bij: www.thuisschoonmaken.nl

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.