logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thug Kitchen Feestvoer


hug-kitchen-feestvoerKen je het boek Thug Kitchen al? Een geweldig kookboek vol heerlijke recepten, geschreven voor mannen. Of heel stoere vrouwen, die een scheldwoordje op zijn tijd niet schuwen. Lekker cheezy, een tikje lomp en recht voor zijn raap: ook Thug Kitchen Feestvoer is niet voor koks die snel ondersteboven zijn van een grof woordje hier en daar. Of in elke zin.

Feestvoer

Waar je in het eerste kookboek van Thug Kitchen vooral aan de slag ging met gangbare doordeweekse recepten, gaat Thug Kitchen Feestvoer direct naar het doel: een feestje om je vingers bij af te likken. Dat kunnen etentjes zijn met vrienden, maar ook een gettogether in de middag of de avond, waar je wat hapjes bij de drank wil serveren – of andersom. En hoewel dit een echt kookboek is voor mannen, moet je niet bang zijn om de keuken in te duiken. Bij Thug Kitchen gaan ze niet voor een feestje met wat dipsausjes en chips, of blokjes kaas en plakjes worst. Nee, hier ga je de keuken in om je gasten voer voor te zetten waar ze maanden over doorpraten!

Meer dan koken alleen

Iedereen die graag in de keuken staat weet: koken is meer dan een activiteit alleen. het is passie, een manier van leven. In Thug Kitchen Feestvoer komt de oer-mannelijkheid helemaal naar voren, met een geweldige dosis sarcasme, krachttermen en eerlijke, gezonde maaltijden die je jouw gasten kunt voorzetten. En natuurlijk met een flinke portie droge humor. Dat maakt dit kookboek niet alleen een bron van goede recepten die relatief eenvoudig te maken zijn, maar ook een plezierig kookboek om vanuit te werken.

Variatie

Thug Kitchen Feestvoer bevat vegetarische recepten voor elk (feest)moment van de dag: ontbijt, brunches, hapjes, dips, bowlrecepten, salades, sausjes, hoofdgerechten, drankjes, desserts en gebak. Op hilarische directe wijze laat Thug Kitchen zien how to party your ass off zonder op je lijn te hoeven letten en je bankrekening te ruïneren. Let wel: de recepten in dit boek zijn allen vegetarisch en zelfs veganistisch. Geen grote lappen vlees dus in dit stoere mannenkookboek!

Conclusie over Feestvoer

Stoere recepten met de nodige krachttermen – ik smul ervan. De veganistische keuken krijgt zo een flinke oppepper, en die kan het eerlijk gezegd ook wel gebruiken. Door: Waardering: Feestvoer krijgt 4.5 van de 5 punten.

Informatie

Feestvoer, Aerial, 240 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789402601312. Prijs: 24.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.