Recensie: Thea Sisters: New York in rep en roer, Thea Stilton

Thea sisters new york in rep en roerHet nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen als Nicky wordt uitgekozen om namens het Topford College naar Amerika te reizen om deel te nemen aan de marathon van New York. Natuurlijk gaan de andere Thea Sisters met haar mee. Met z’n allen logeren ze bij de familie van Pamela. Ze vinden het geweldig in de bruisende metropool en maken er een heleboel nieuwe vrienden, maar al snel raken ze verwikkeld in een nieuw mysterie: wie is toch die geheimzinnige figuur die de familie van Pam het leven zuur wil maken?Dit ontzettend leuke boek neemt je mee naar het thuisfront van één van de meiden: Pamela, en dat biedt een bijzondere kijk in het leven van deze muizin. Haar achtergrond, maar ook die van haar ouders, komen dan ook aan bod. Hierin blijken de andere meiden soms wat naïef te zijn, want de vele feitjes en weetjes die Pamela over Amerika en New York op de andere meiden afvuurt moeten steevast uitgelegd en verklaard worden. Daarbij wordt er best veel achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis van bepaalde aspecten (met name New York, maar ook de Feniks komt even kort naar voren), waardoor het boek zelfs een educatief tintje meekrijgt. Niet te belerend, gelukkig, en met name de vele kadertjes zijn natuurlijk optioneel en kunnen gewoon worden overgeslagen.Want het leidt misschien ook wel een beetje af van het hoofdverhaal. Of beter verhalen, want er zijn twee rode draden die door het boek heenlopen: de aanleiding om naar New York af te reizen is natuurlijk de marathon van NY, waar Nicky als vertegenwoordigster van Topford aan mee mag doen, met alle beslommeringen die daarom heen draaien. Daarnaast is er de mysterieuze man die de wijk onveilig maakt, waar de echte onderzoekstalenten van de muizinnen goed aan te pas kunnen komen. Spannende speurmomenten, het samenvoegen van de vele aanwijzingen en kleine opdrachten slepen je steeds dieper het mysterie in, tot het naar de grote ontknoping zal leiden. Bijzonder leuk is ook de achterste katern, waarin informatie staat over Amerika, New York, een aantal typisch amerikaanse recepten (kalkoen, pancakes, en appeltaart), maar ook een groot thema van Amerika: Halloween. Van uitnodigingen tot kleding, van hapjes tot het maken van een pompoen: je vind er alles voor een echt Amerikaanse Halloween! Thea Sisters: New York in rep en roer, Thea Stilton Baeckens Books, december 2011, 217 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789054617587

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

6 reacties op “Recensie: Thea Sisters: New York in rep en roer, Thea Stilton”

 1. sofie avatar
  sofie

  ik moet weten wie de echt schrijver is

  1. Dennis van Houts avatar

   Hallo Sofie,
   Heb je ons artikel Wie is de schrijver van Geronimo Stilton al gelezen? Daar vind je namelijk het antwoord!

 2. Weronika avatar

  ik moet dat boek gebruiken voor mijn boekbesprekeing op school en ik moet ook zeggen wie is de schrijfer en ilustrator maar wie is de schrijfer nou!!!

  1. Dennis van Houts avatar

   Hallo Weronika,

   Wil je écht weten wie er achter de boeken van Geronimo Stilton en Thea Stilton zitten? Nou, daar komt-ie. https://www.coolesuggesties.nl/wie-is-de-schrijver-van-geronimo-stilton/

 3. kimberley avatar
  kimberley

  leuk boek maar is de schrijver echt thea stilton?

  1. Dennis van Houts avatar

   Hi Kimberley,
   Net als Geronimo Stilton de schrijver is van zijn boeken, is Thea die van haar boeken. Sommige mensen denken dat het een pseudoniem is, dat er stiekem een andere schrijver zit achter hun boeken – misschien zelfs wel een paar schrijvers, maar niemand weet het écht zeker!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.