logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thea Sisters: New York in rep en roer, Thea Stilton

Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen als Nicky wordt uitgekozen om namens het Topford College naar Amerika te reizen om deel te nemen aan de marathon van New York. Natuurlijk gaan de andere Thea Sisters met haar mee. Met z’n allen logeren ze bij de familie van Pamela. Ze vinden het geweldig in de bruisende metropool en maken er een heleboel nieuwe vrienden, maar al snel raken ze verwikkeld in een nieuw mysterie: wie is toch die geheimzinnige figuur die de familie van Pam het leven zuur wil maken?Dit ontzettend leuke boek neemt je mee naar het thuisfront van één van de meiden: Pamela, en dat biedt een bijzondere kijk in het leven van deze muizin. Haar achtergrond, maar ook die van haar ouders, komen dan ook aan bod.

Hierin blijken de andere meiden soms wat naïef te zijn, want de vele feitjes en weetjes die Pamela over Amerika en New York op de andere meiden afvuurt moeten steevast uitgelegd en verklaard worden. Daarbij wordt er best veel achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis van bepaalde aspecten (met name New York, maar ook de Feniks komt even kort naar voren), waardoor het boek zelfs een educatief tintje meekrijgt. Niet te belerend, gelukkig, en met name de vele kadertjes zijn natuurlijk optioneel en kunnen gewoon worden overgeslagen.Want het leidt misschien ook wel een beetje af van het hoofdverhaal. Of beter verhalen, want er zijn twee rode draden die door het boek heenlopen: de aanleiding om naar New York af te reizen is natuurlijk de marathon van NY, waar Nicky als vertegenwoordigster van Topford aan mee mag doen, met alle beslommeringen die daarom heen draaien. Daarnaast is er de mysterieuze man die de wijk onveilig maakt, waar de echte onderzoekstalenten van de muizinnen goed aan te pas kunnen komen. Spannende speurmomenten, het samenvoegen van de vele aanwijzingen en kleine opdrachten slepen je steeds dieper het mysterie in, tot het naar de grote ontknoping zal leiden.

Bijzonder leuk is ook de achterste katern, waarin informatie staat over Amerika, New York, een aantal typisch amerikaanse recepten (kalkoen, pancakes, en appeltaart), maar ook een groot thema van Amerika: Halloween. Van uitnodigingen tot kleding, van hapjes tot het maken van een pompoen: je vind er alles voor een echt Amerikaanse Halloween!

Thea Sisters: New York in rep en roer, Thea Stilton
Illustrator: Alessandro Battan, Jacopo Brandi, e.a.
Baeckens Books, december 2011, 217 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789054617587


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.