logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thea Sisters – De Prins van Atlantis, Thea Stilton

Het is vakantie en alle studenten verlaten Walviseiland om iets leuks te gaan doen. Alleen Paulina blijft op school om aan een project te werken. Als ze na een hevige storm een mysterieus uitziende jongen met lange blauwe haren op het strand vindt, staat ze voor een raadsel. De schipbreukeling praat in een onbekende taal en blijkt afkomstig uit een ver en wonderbaarlijk rijk. Dit vraagt om de hulp van de Thea Sisters. Wie kan deze jongen zijn? Na verloop komen ze achter zijn ware en ongelooflijke identiteit; zijn naam is Atlas, en hij is de prins van het verloren gewaande rijk Atlantis! Zo begint voor de Thea Sisters een wonderbaarlijk en fantastisch nieuw avontuur…

Eindelijk is er dan ook een dubbeldik avontuur van de Thea Sisters. Waren we al bekend met hun avonturen in New York in Thea Sisters: New York in Rep en Roer en de vele kleinere boeken, dit keer beleven ze een wel heel bijzonder avontuur, in de diepste diepten van de zee. Ze ontmoeten namelijk de ware prins van Atlantis! Dit vraagt natuurlijk om de hulp van de Thea Sisters, die ieder hun eigen kwaliteit hebben. Dat ook het nodige puzzeltalent van de lezeres gevraagd wordt blijkt wel uit de speciale geheimschriftlezer die in het boek zit ingevoegd. Zo kun je zelf het geheimschrift van Atlantis ontcijferen!

Dit prettig geschreven boek is rijk geïllustreerd met cartoonachtige tekeningen van zowel de muizen als schitterend uitgewerkte omgevingen, die weinig aan de verbeelding overlaten. Naast paginagrote tekeningen is er ook genoeg ruimte voor kleinere illustraties en krabbels, die het geheel een bijzonder prettige uitstaling geven. Het boek is dan ook uitermate geschikt voor meiden van een jaar of negen, maar ook jongens zal het spannende avontuur wel kunnen bekoren. De Prins van Atlantis toont aan dat ook de Thea Sisters zeker bestand zijn tegen een groter avontuur: we zijn benieuwd naar hun volgende grote verhaal!

Thea Sisters – De Prins van Atlantis, Thea Stilton
Baeckens Books / de Wakkere Muis, juni 2011, 375 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789054617594 / 9789085921622


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.