logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thea Sisters 2: Het geheime dagboek van Colette, Thea Stilton

De muizinnen van het Topford College besluiten om een krant op te richten. Wat een fantastisch idee! Zo kunnen ze, net als echte journalistes, schrijven, interviews afnemen en pagina’s opmaken. Vanilla maakt van de gelegenheid gebruik om op roddeljacht te gaan!

In dit tweede boek van de Thea Sisters (lees hier de recensie over Thea Sisters, deel 1) beleven we weer een muizenissig avontuur met de Thea Sisters. In dit deel, en dat spreekt mij erg aan als redacteur van een maandblad en een weblog, besluiten de muizen een schoolkrant op te starten. En van het begin af aan. Alle onderwerpen worden besproken. Vanzelfsprekend spelen de Thea Sisters hier een redelijk grote rol in, hoewel ze de mening van anderen ook niet lijken te schuwen. Jammer genoeg zijn er echter altijd muizen die de pret proberen te verbergen. De Vanilla meisjes, bijvoorbeeld, proberen ook nu weer roet in het eten te gooien en halen gemene streken uit, zoals het stelen van Colette’s dagboek, waar niet alleen haar diepste geheimen instaan, maar ook de wijze lessen die ze van Thea Stilton hebben geleerd. Daarnaast worden een paar meisjes expres het bos ingestuurd met een gesaboteerd kompas een een incomplete landkaart. De vraag is natuurlijk weer in dit kleurrijke boek: komt het weer goed? Vinden de Thea Sisters genoeg steun in elkaar om zich hier uit te worstelen? De tijd zal het leren!

Thea Sisters 2: Het geheime dagboek van Colette, Thea Stilton
Baeckens books, mei 2011, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789054616924


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.