logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thea Sisters 19: De jacht op de zwarte tulp

De Thea Sisters maken weer een ontzettend spannend avontuur mee, wanneer Violet naar ons koude kikkerlandje komt om daar gebruik te maken van een unieke projectweek om haar tekentalenten te verbeteren. In Amsterdam leert ze de Nederlandse Jan kennen, die zoon is van een heuse tulpenkweker. En niet zo maar een, maar een tulpenkweker die het eindelijk gelukt is om een uniek exemplaar te kweken: een zwarte tulp. En het moment is bijna daar om die unieke bloem kenbaar te maken aan het publiek, om zijn tulp te presenteren. Totdat de vader van Jan ineens van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn … Er wordt jacht gemaakt op de zwarte tulp door een mysterieuze roodharige muizin, en het lijkt erop of deze muizin nergens voor terug lijkt te deinzen.

Dat is een probleem dat Violet niet in haar eentje kan oplossen, en dus roept ze haar vriendinnen te hulp. Zij komen vanuit Muizeneiland overgevlogen om Violet en haar nieuwe vriend met raad en daad bij te staan. Maar of het ze zal lukken om de nieuwe bloem te redden? Ook zij maken nu dus jacht op de zwarte tulp! Dat is het begin van een razend spannende speurtocht en dito achtervolgingen. Zal het de meiden lukken om Jan, zijn vader én de nieuwe tulpenbol op tijd in het Keukenhof te krijgen voor die belangrijke presentatie?

Het is duidelijk: het negentiende deel van de Thea Sisters staat dit keer helemaal in het teken van Nederland, de tulpenkwekerij én een aantal van onze bekendste kunstschilders. Een mooie combinatie, zo blijkt, dat ook prima bruikbaar is voor een spannend mysterie. Tijdens het lezen van dit spannende verhaal leer je alles over de bloemenveiling, het kweken van bloemen en hoe ze met elkaar gekruisd worden voor unieke en nieuwe exemplaren. Daarnaast is het natuurlijk een spannend boek vol spreekwoorden en gezegden, die netjes in de kantlijn worden uitgelegd. Een avontuur dat je absoluut niet mag missen!

Informatie

Thea Sisters 19: de jacht op de zwarte tulp, Thea Stilton

Illustrator: S. Ariganello e.a., Daniele Verzini, Chiara Cebraro
De Wakkere Muis, 211 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085923398


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.