logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: The Wedding Year

Trouwen… de een droomt er van sinds de kleuterschool, de ander moet er niet aan denken. Bijzonder hoe verschillend mensen tegen het concept trouwen aankijken (en hoe verschillend de opvattingen zijn met trouwen vs een samenlevingscontract, bijvoorbeeld, maar dat is een heel ander verhaal). The Wedding Year draait om Mara, een losbandige meid die behoorlijk onhandig is. Ze wil echt nooit trouwen en geniet van haar one-night stands op Tinder. Tot ze op een dag haar gelijke tegenkomt, de knappe Jake. Ze krijgen een relatie en hebben samen ontzettend veel plezier. Als ze na een jaar gaan samenwonen, gebeurt er echter het onverwachte.

Uitnodigingenstroom

Iedereen in hun omgeving lijkt namelijk het plan te hebben gekregen om te gaan trouwen! Het jonge en verliefde setje krijgt namelijk een enorme stapel uitnodigingen. Samen lopen ze er doorheen en filteren net zolang tot ze de uitnodigingen hebben staan van de echt belangrijke mensen in hun omgeving. Dat houdt wel in dat ze zeven bruiloften moeten bezoeken in één jaar. Mara is daarbij nagenoeg onlosmakelijk verbonden met haar camera. Ze fotografeert graag en heeft daarbij een artistieke kant die ze niet snel aan anderen laat zien. Liever doet ze haar ding als eeuwige stagiaire bij een winkel voor vintage kleding… maar ook Jake lijkt zijn dromen niet waar te kunnen maken!

Zeven situaties

Vanaf dat moment vallen Jake en Mara van de ene bizarre situatie in de andere. Van familie tot verre vrienden, van de eigenaresse van die betreffende vintage kledingwinkel tot situaties waarin zowel Jake als Mara kennismaken met de ouders van de ander… dat hebben ze namelijk allebei nog niet gedaan! Zo komen ze van de ene hilarische situatie in de andere, waarbij het ze lukt om van iedere bruiloft op één of andere manier wel een chaos te maken – klein en groot.

Ga direct naar The Wedding Year op BOL.com.


Recensie over The Wedding Year

The Wedding Year is natuurlijk een hartstikke vermakelijke feelgood film, maar wel met een paar vreemde randjes. Zowel Mara als Jake hebben bijvoorbeeld een eigen appartement, waar ze – volgens Jake – zo’n 1500 dollar voor betalen. Oké, het is hartje New York, maareh… ook al was het de helft. Waar betalen ze dat van? Jake werkt in een fastfoodrestaurant, Mara is de eeuwige stagiaire! Ondanks dat, is het een leuke film. Mara is prettig gestoord, Jake gaat er op een leuke manier in mee. De zeven bruiloften zijn wel echt op zichzelfstaande situaties, en dat is jammer. Wat meer lijn had in dat deel van de film zeker mogen zitten.

Score: 7


Informatie

Titel: The Wedding Year
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: romantiek.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.