logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: The Sisters Brothers

Eigenlijk is het raar dat het filmlandschap zo snel veranderd. Het ene moment wordt je overspoeld met superheldenfilms, het andere moment zijn juist romcoms heel populair of wordt het ene boek na het andere verfilmd. Waar zijn bijvoorbeeld de westerns gebleven, waar het filmbeeld van zo’n 50 jaar geleden vooral uit bestond? Een genre waar zeker nog wel animo voor is. Zo nu en dan komt er wel een leuke film uit binnen dit genre, soms doen ze gewoon een leuke poging. Denk aan The Magnificent Seven, maar ook aan de recentere The Sisters Brothers.

Brothers in arms

The Sisters Brothers zijn twee broers, die een flinke naam hebben opgebouwd. Het zijn echte huurmoordenaars, en bijzonder goed nog ook. Met hen een shootout beginnen is het stomste wat je kunt doen. Je legt het zonder enige tijfel tegen ze af. Logisch dus dat ze regelmatig worden ingezet om vervelende klusjes op te lossen voor de Commodore, een heel machtige en rijke man die de twee vaak op pad stuurt om dieven te vermoorden. Nu worden ze ver op pad gestuurd om iemand om te leggen, maar het is niet helemaal zeker wat Hermann Kermit Warm nu precies heeft uitgespookt…

Verschillende karakters

Zoals bij broers wel vaker het geval is, verschillen Eli en Charlie dag en nacht met elkaar. Charlie lijkt veel op zijn vader: hij heeft een kwaaie dronk en schiet eerder dan hij praat. Eli heeft juist een kleiner hartje. Hij is verliefd geworden en vraagt zich steeds vaker af wat ze nu precies doen en waarom ze het eigenlijk doen. Waarom kunnen ze niet met pensioen? Charlie stelt hem gerust: na deze missie kunnen ze er over nadenken. Maar of dat wel zal lukken?

Lange reis

Charlie en Eli gaan op een lange reis. Warm wordt vergezeld door een spion van de Commodore, Morris, die hen op de hoogte houdt van hun reis. Zo weten de Sisters Brothers ongeveer waar ze naar toe moeten. Toch beginnen ze de hele situatie te wantrouwen. Ze denken dat Morris en Warm onder een hoedje aan het spelen zijn. Wat blijkt? Morris heeft een manier gevonden om makkelijk goud op te sporen! Het is aan de broers om dat geheim te ontfrutselen, te rapporteren aan de Commodore en Warm te vermoorden. Het avontuur neemt echter een heel andere wending.

Ga direct naar The Sisters Brothers op BOL.com.


Recensie over The Sisters Brothers

The Sisters Brothers is echt een moderne western geworden, die aan de eisen van de kritische filmkijkers van tegenwoordig voldoet. Het is gebaseerd op een gelijknamig zwart-komisch boek van Patrick DeWitt, waarbij de zwartgallige humor goed doorkomt in de film. Vooral de rolverdeling tussen de twee broers is geweldig om te zien. Daarnaast heeft de film felle actiemomenten en een heel bruut einde, dat de film zijn terechte 16+ normering meegeeft.

Score: 8


Informatie

Titel: The Sisters Brothers
Uitgever: Remain in Light BV
Tijdsduur: 121 minuten
Genre: western.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  wat een mooie prijs!!!

 3. Will avatar
  Will

  Ik heb graag meegedaan met deze winactie.
  Ik ben benieuwd.

 4. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 5. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.