logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: The Sims 4: Ecologisch Leven

De Sims 4-uitbreidingspakketten zijn niet altijd even succesvol. Sommige game-uitbreidingen zijn simpelweg niet zo spannend of passen niet in het dagelijkse leventje dat je moet nabootsen. Ecologisch Leven is zo’n uitbreidingsset die flink wat impact heeft op de manier van spelen. Het is een levendige toevoeging aan het basisspel, dat impact heeft op de hele Sims wereld. Sterker nog: de ecologische voetafdruk die je zet op jouw leefomgeving wordt direct zichtbaar! Heb je bijvoorbeeld een carrière als dj, dan zul je meer energie opslurpen dan wanneer je bijvoorbeeld een schrijver bent. Net als in het echte leven is ecologisch leven niet zo eenvoudig!

Goed voorbeeld

Het prettige van de uitbreidingsset Sims 4: Ecologisch Leven is wel dat je een goed voorbeeld krijgt van hoe je goed voor jezelf en het milieu kunt zorgen. En dat het bepaalde offers met zich meebrengt, op welk gebied dan ook. En je wordt ook echt in het ecologische hoekje geduwd. Doe je dat niet, dan zal je daar de gevolgen van moeten dragen. Een smogrijke omgeving, afval overal en een verminderde hygiëne… Daarbij zitten er leuke nieuwe features in deze uitbreiding, zoals kaarsen maken, kombucha-brouwen, insecten kweken en gemeenschapstuinen onderhouden. Daarbij krijg je ook een aantal nieuwe make-overmogelijkheden, in de vorm van nieuwe kapsels (waarbij ook weer veel meer nieuwe kapsels zijn voor vrouwen dan voor mannen… just like in real life!). Qua kleding kun je lekker gaan upcyclen, hoewel daar niet veel leuke en geschikte opties tussenzitten.

Micromanagen naar een groener leven

Er is veel micromanagement in De Sims 4: Ecologisch Leven, wat het spel overzichtelijker maakt om te spelen. Je doelen zijn duidelijk en binnen afzienbare tijd te behalen. Jammer genoeg zijn de beloningen niet zo snel… het lijkt er soms op dat je veel meer moet doen voor minder resultaat. Ecologisch Leven voegt bovendien een paar nieuwe kavels toe die buiten de stad liggen, zoals zeecontainers in Port Promise, waardoor je zelf moet denken aan energiebronnen als windturbines, zonnepanelen en dauwcollectoren als je de wc wil gebruiken.


Recensie over The Sims 4: Ecologisch Leven

Eco Lifestyle voegt een zware strijd toe aan The Sims 4. Je moet je strepen verdienen, serieus werk verrichten en veel dingen tegelijk in evenwicht brengen om een ​​aantoonbare verandering in deze wereld te maken. Grappig genoeg verschilt dat niet veel van het echte leven. Nu al die kennis nog aanwenden voor het dagelijkse leven!

Score: 8


Info

The Sims 4: Ecologisch Leven, EA Games
PC, XBOX One, PS4, rpg.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.