logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: The Revenant, Universal Pictures

The revenant blu-ray packshot coverNa het enorme succes van the walking dead zijn zombies weer helemaal terug van weggeweest. Letterlijk. Maar hoewel het in de televisieserie gaat om het verslaan van deze hersenloze schepsels (waar ook Resident Evil bekend om staat, bijvoorbeeld) is het nog altijd de vraag: hoe is dat nou, ondood zijn?

Daar draait het in The Revenant om. De Bart Gregory komt namelijk om tijdens een uitzending naar Irak. Hij wordt neergeschoten, maar: blijft niet dood! Hij verrijst, om onduidelijke redenen, en weet niet helemaal goed wat hij met zichzelf aanmoet. Daarom klopt hij aan bij zijn beste vriend Joey. Joey is namelijk niet zo schrikachtig aangelegd, en zal wel een oplossing weten. Samen met een vriendin, tegelijkertijd heks, komen ze erachter dat Bart een ondode moet zijn: hij schommelt een beetje tussen zombie en vampier in, hoewel de film voornamelijk neigt naar vampier.

Om aan bloed te komen stort hij zich echter op misdadigers: overvallers, drugsdealers, dat soort gespuis. Langzamerhand begint Joey steeds gretiger te verlangen naar de macht van het ondood-zijn, en daar gaat het mis. Zal de stad opgewassen zijn tegen twee meedogenloze zombies?

De film heeft een originele insteek: een zombie/vampier, die niet weet dat hij er eentje is, en al helemaal niet weet wat hij er mee aanmoet. Hoewel de filmmaker overduidelijk geniet van een overdosis bloed en smerigheid blijft het allemaal best wel acceptabel. Toegegeven, Bart kotst liters zwart ‘bloed’ uit na het eten van mensenvoedsel, maar bij het drinken van bloed blijft het dan weer bijzonder kuis en relatief netjes. Het blijft bij de film vooral bij het vertellen en vermelden van hoe erg iets stinkt of er uitziet. Dat is ook wel een kenmerk van de film: er wordt ellenlang gediscussieerd over van alles en nog wat, zonder dat er heel erg veel gebeurt. En dat is jammer, want de film zou wel gebaat zijn bij wat extra vaart. Verder zit hij best netjes in elkaar, maar het zal zeker geen blockbuster worden.

The Revenant, Universal Pictures

Tijdsduur: 113 minuten, Horror.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U89mzBjBnCk]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.