logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: The Raven, Universal Pictures


The Raven is de titel van een beroemd gedicht. Van… (dramatische stilte, waarin je zelf even kunt nadenken… Edgar Allan Poe. Natuurlijk, wie anders? Het verhaal draait om de beste man, gespeeld door niemand minder dan John Cusack. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1849, en die tijd is schitterend neergezet in de kleding, decors, locaties: alles straalt de 19e eeuw uit.

Het verhaal begint met Edgar, die duidelijk aan de grond zit. Zijn geld is op, en probeert met zijn gedichten en recensies geld te verdienen. Wat niet echt lukt. Als ware dronkaard komt hij de dag door, struikelend van geestverruimend middel naar geestverruimend middel. Als een gestoorde gek aan het moorden slaat, blijken de gruwelijke moorden geïnspireerd te zijn door de donkerste verhalen van Poe.

De rechercheur, die dit al snel ontdekt, beseft dat Edgar onschuldig is. Maar de kennis van de schrijver is in dit onderzoek zeker waardevol. Hij bundelt zijn krachten met de auteur om te proberen in de geest van de moordenaar binnen te dringen en te verhinderen dat hij de brutale verhalen van Poe één voor één in bloedstollende daden omzet. Tussen beide partijen ontstaat een dodelijk kat-en-muisspelletje, waarbij de geliefde van Edgar de inzet wordt. De moordenaar gijzelt haar, en maakt een echte wedstrijd van zijn moorden. Zal het Edgar en de rechercheur lukken de moordenaar op tijd te vinden? Een superspannend kat-en-muisspel, met een enkele gruweldaad. Die worden echter zo neergezet dat het geen spektakel wordt. Vervelend zijn ze zeker, maar nooit echt misselijkmakend of in detail in beeld gebracht. Een geweldige film over één van de meest wonderbaarlijke horrorschrijvers tot nu toe: Edgar Allan Poe. The Raven is een aanrader!

The Raven, universal Pictures

Tijdsduur: 110 minuten, Thriller.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 16 euro), Blu-ray (ca. 19 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.