logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Pointless Book, Alfie Deyes

The Pointless BookAlfie Deyes is een grootheid op het internet. Alfie is een van de grootste Britse vloggers: een blogger die filmpjs maakt over… nou ja, van alles eigenlijk. Een ding staat vast: er zit een ongelofelijke dosis humor en creativiteit in zijn filmpjes. De welbespraakte Engelsman blogt er lustig op los via Twitter’s @pointlessblog – het zinloze blog – en natuurlijk Youtube. Al die creativiteit en rare fratsen mogen niet alleen voor Alfie blijven, zo heeft hij gedacht. Daar moet hij iets anders mee doen, iets fysieks. Alleen maar vloggen is zó 2014! En dus ontstond het idee om die creativiteit uit de dragen naar anderen. Om andere ook te inspireren om te kijken zoals Alfie. En dat kan, met het Pointless Book. Het principe lijkt heel erg op Steal like an artist, waarbij je middels diverse opdrachten je eigen creative kronkels de vrije loop laat. The Pointless book is heel erg uitgebreid. Er staat bijvoorbeeld een recept in voor een mug cake (cake uit een mok) maar je gaat ook accenten oefenen, hoeden tekenen, knippen en plakken met foto’s, een selfie tekenen, mensen kijken met een checklist in de hand, raadsels oplossen en nog veel, veel meer. Houd dus pen en potlood, schaar en lijm bij de hand. Sla het boek willekeurig open en begin! Het boek is dan ook voor eenmalig gebruik, als je d’r mee klaar bent kun je er alleen nog maar doorheen bladeren. En kijken naar de eerder gemaakte opdrachten, uiteraard. Maar hopelijk is het dan ook gelukt om je op een leukere manier naar de wereld te laten kijken, zoals ook Alfie Deyes doet!

Informatie

The Pointless Book, Alfie Deyes
Illustrator: Emily Rough Van Goor, 192 pagina’s, paperback. Prijs: 9,99 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789000345298

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.