Recensie: The Passenger, Just Film

the passenger

The Passenger is een Franse misdaadserie. Een flink ingewikkelde, bovendien. In de eerste aflevering maak je kennis met de jonge politie-agente, die een nagenoeg onmogelijke misdaad krijgt op te lossen: er wordt een man gevonden met een stierenkop om zijn bovenlichaam. De enige hoofdverdachte is zijn geheugen kwijt. De man wordt opgevangen door een psychiater, die stukje bij beetje ontdekt dat er wel meer niet klopt aan deze situatie. De man lijkt een soort verzameling van persoonlijkheden te zijn, en misschien lang niet zo goedaardig als hij lijkt.

Het onderzoek blijkt echter van korte duur, als deze geheimzinnige man wordt vermoord, op het moment dat de psychiater en de jonge politie-agente bij hem op bezoek zijn voor een ondervraging. Het wordt nog erger, als psychiater Mathias Freire ook niet blijkt te zijn wie hij is – tot grote verbazing van de psychiater zelf! Vanaf die aflevering wordt het mysterie groter en groter. Wie of wat steekt er achter deze bizarre persoonlijkheidsverwisselingen, en wie laat dat spoor aan lijken achter? En waarom worden die lijken gekoppeld aan de Griekse mythologie?

The Passenger is een spannende serie, waarin Frankrijk laat zien dat ze heel wat in hun mars hebben. De serie steekt goed in elkaar, met een bizarre verhaallijn die sterk gekoppeld is aan de psychologie. Als kijker wordt je lang in het ongewisse gelaten over de mogelijke daders, en de oorzaak van de persoonlijkheidsverwisselingen. Een serie die je – ondanks het feit dat een Franse film toch wel echt wennen is – blijft kijken. Zo intrigerend is-ie zeker wel!

The Passenger, Just Film

Tijdsduur: 450 minuten, Thriller.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.