logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The last panthers, seizoen 1


the last panthers s1Ken je de films over The Pink Panther nog? Deze serie films (er zijn er 11 gemaakt in zo’n 35 jaar tijd) draaide om de diefstal van een diamant. De onhandige Franse rechercheur Clouseau moest deze misdaden oplossen – wat hem wonderbaarlijk genoeg keer op keer lukte. De televisieserie The last panthers, verkrijgbaar vanaf 1 maart, gaat hier eigenlijk een beetje op door. In zoverre dat de naam ‘The Pink Panther’ wordt geleend en gebruikt voor een fictieve groep juwelendieven, die ongeveer honderd jaar geleden zorgde voor heel wat ophef over de wereld. Ze stalen diamanten en zorgden dat het geld bij de armen terecht kwam. Een dievenbende met een hoog eergevoel, zoals je kunt begrijpen. In The Last Panthers maak je kennis met een opleving van deze groep.

Naar het heden

Al jaren is er niets meer van de bende vernomen. Ze leken van de aardbodem verdwenen! Tot er op een dag een misdaad wordt gepleegd: een juwelier wordt beroofd, precies in stijl van The Pink Panthers. Bijzonder, nietwaar? Toch klopt het niet helemaal, want wanneer de dieven achtervolgd worden door de politie, raakt één van de overvallers in paniek. Hij vuurt een paar kogels af, waarbij een onschuldig meisje om het leven komt. Dat maakt de overval meteen nutteloos. Wie wil nu diamanten kopen waar bloed aan kleeft? Daarmee krijgen The Last Panthers het knap lastig!

Heel Europa door

Het blijkt dat The Pink Panthers weer een beetje zijn teruggekeerd. Eén van de jongste telgen van het stel is nu voor zichzelf begonnen en gaat samen met een groepje Serviërs op pad om overvallen te plegen. De politie probeert de zaak op te lossen maar wordt beperkt door landsgrenzen en politieke belangen. De verzekeringsmaatschappij zou wellicht oplossing kunnen bieden – er zitten een paar ervaren mensen op de zaak die het tot een goed einde kunnen brengen. Toch is de samenwerking tussen de politie en verzekeringsmaatschappij niet optimaal. Sterker nog: het is haat en nijd. En dat geldt ook voor het kamp van de overvallers. Het Beest, de jonge leider van The Last Panthers, is namelijk nogal een heethoofd en een losse flodder. Hoe lang zou dit goed gaan?

Conclusie over The Last Panthers

Een brute serie over diamantrovers, in een grimmige stijl gefilmd. In het begin worden veel personages geïntroduceerd die ieder met hun eigen verhaallijn gevolgd worden. Dat is soms een tikje verwarrend, maar ook erg spannend: wie zijn nu echt goed, en wie echt slecht? Door: Score: The Last Panthers krijgt 4 van de 5 punten.