logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Hollars, Sony Pictures Home Entertainment


The Hollars is best een indrukwekkend familiedrama, vermengd met een bizar verhaal en kleurrijke personages. In deze film volg je de dertiger John Hollar, een kunstenaar die het in New York helemaal wil maken als illustrator. Hij zit in een soort midlife-crisis, een writer’s block. Tot hij van zijn zwangere vriendin te horen krijgt dat zijn moeder een beroerte heeft gehad. Ze heeft alvast een vlucht geboekt naar zijn geboortedorp, een klein Amerikaans gehucht waar iedereen elkaar kent.

Gezin

Daar kom je in de drukke wereld van The Hollars terecht, waar ieder zijn eigen verhaal heeft. Want hoewel je het verhaal van John volgt, hebben ook zijn vader, moeder en broer hun eigen achtergrondverhaal meegekregen, dat tot in de puntjes in uitgewerkt. Daarnaast kom je nog een paar oude bekenden tegen van John, waarbij zijn ex-vriendin en haar nieuwe man een grote rol in spelen. Het blijkt knap lastig te zijn om je los te maken van je verleden, zeker als je in de oude omgeving blijft wonen. Want hoewel John dacht dat hij een nieuwe start had gemaakt, blijkt hij zeker nog banden te hebben met zijn verleden.

Familiebanden

Het mooie aan The Hollars is wel dat die familiebanden geweldig mooi in beeld gebracht worden. Moeder, die met een hersentumor in het ziekenhuis ligt, heeft spijt dat ze niet meer aan zichzelf heeft gedacht maar houdt zich sterk voor haar gezin. Haar man heeft een eigen bedrijf dat op het randje voor faillissement staat. Johns broer is een eigenzinnig en koppig kereltje dat ontslagen is uit het bedrijf van zijn vader (geen idee waarom), twee kinderen heeft bij een andere vrouw en inmiddels in de kelder van zijn ouders woont. John zelf kampt met een minderwaardigheidscomplex – hij denkt dat hij gefaald heeft in het leven en is bang dat zijn zwangere vrouw en toekomstige kinderen niet trots op hem zullen zijn. Toch staan ze allemaal voor elkaar klaar en steunen elkaar in deze moeilijke tijden. Zo leren ze in deze crisistijd meer over zichzelf en elkaar dan ooit tevoren.

Conclusie over The Hollars

The Hollars is een mooi familiedrama met een paar grappige en ontroerende momenten. Een stoer midlifeverhaal over een heel normaal Amerikaans gezin – met een paar bizarre trekjes. Door: Score: The Hollars krijgt 4 van de 5 punten.