logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Friends Experience


The Friends Experience Datum: 13-09-2023 t/m 07-01-2024
Prijs: vanaf 25,50 euro
Locatie: NDSM werf
Adres: Tt. Vasumweg 31, Amsterdam (Route)

De Friends Experience in Amsterdam is een nostalgische reis die het geliefde televisieprogramma ‘Friends’ op boeiende en meeslepende wijze tot leven brengt. Deze pop-uptentoonstelling, genesteld in het populaire Amsterdam Noord, neemt fans mee op een trip down memory lane, waardoor ze iconische momenten uit de show opnieuw kunnen beleven en in de schoenen van hun favoriete personages kunnen stappen.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Friends all the way

Als je The Friends Experience betreedt, zet het bekende themalied meteen de toon voor wat er komen gaat. De verschillende sets uit de show zijn vol aandacht nagebotst, waaronder Monica’s appartement, Central Perk en het vrijgezellenhuisje van Joey en Chandler. Het zorgvuldige decorontwerp geeft echt de essentie van de show weer, waardoor bezoekers het gevoel krijgen dat ze de wereld van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey en Phoebe zijn binnengestapt.

Zelf op de set

Het tofste van The Friends Experience is de mogelijkheid om op de sets rond te lopen en aan te raken. Je kunt op de beroemde oranje bank in Central Perk zitten, tafelvoetbal spelen in het appartement van Joey en Chandler, en zelfs de beruchte ‘draaiscène’ van Ross naspelen met een replica van de trap uit de verhuisdag van Ross en Rachel. Deze interactieve elementen voegen een speelse en boeiende dimensie toe aan de tentoonstelling, waardoor fans hun eigen memorabele momenten kunnen creëren.

Merchandise koop je bij:

Rekwisieten

Maar er is meer dan dat. Door de route vind je verschillende delen waar je verschillende memorabilia kunt zien. Denk daarbij aan de kostuums die door de cast worden gedragen tot de rekwisieten die in belangrijke afleveringen worden gebruikt: The Friends Experience biedt een kijkje achter de schermen bij het maken van de show. Zo lees je teksten van de producenten en ontwerpers van de show: je ontdekt hoe ze bij deze spelers zijn gekomen, hoe de personages zijn gevormd. Dit aspect van de tentoonstelling geeft een dieper inzicht in het creatieve proces en de moeite die het kostte om ‘Friends’ op het kleine scherm te brengen.

Films koop je online bij:

Multimedia

Je blijft netjes in je Friends-bubbel door de televisies en schermen die je tegenkomt, waarop fragmenten uit de show te zien zijn. De Friends Experience is niet alleen leuk voor die-hard fans, maar biedt ook iets voor de casual kijker. De slim samengestelde inhoud biedt inzicht in de culturele impact van de show en de blijvende populariteit en aantrekkingskracht van de personages. Het herinnert bezoekers eraan waarom ‘Friends’ een geliefde klassieker blijft die generaties overstijgt.

Tijd om ze weer eens te bingen! Je kunt alle negen seizoenen vinden op HBO Max.

streaming-banner-hbo-max

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.