logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo gaat het in de puberwereld: The Edge of Seventeen

The Edge of SeventeenNadine heeft het in de film The Edge of Seventeen niet makkelijk. Ze heeft zich altijd al een buitenbeentje gevoeld en kan absoluut niet overweg met haar moeder, die buitengewoon kritisch is naar alles en iedereen. Haar broer lijkt daarentegen perfect. Hij ziet er goed uit, is bijzonder sportief en behaalt meer dan goede resultaten op school. Zie daar maar eens tegenop te boksen! Op school valt ze ook buiten de boot. Ze heeft geen vriendinnen en wordt zelfs gepest door de populaire meiden. Tot ze op een dag een vriendin krijgt. Haar wereld veranderd volledig!

Tienerjaren

Op de middelbare school is het nog een stukje lastiger. Nadine is nog steeds bevriend met Krista, de relatie met haar broer Darian is nog steeds bar slecht en ze kan nog steeds niet door één deur met haar moeder. Op school laat ze echter zien dat ze heel goed oplet en behoorlijk bij de pinken is. Daarbij heeft ze een bijzondere klik met haar geschiedenisleraar, de heer Bruner. Heerlijke sarcastische gesprekken hebben die twee, geweldig om te zien! Maar er knaagt iets in haar wereldje. Krista is namelijk verliefd op Darian. Wanneer die twee een relatie krijgen voelt dat als verraad voor Nadine. De vriendschap is op slag over. Ze zit in zak en as. Zelfs de toenadering van een jongen uit haar klas maakt het er niet beter op. Ze ziet de ietwat verlegen jongen namelijk niet staan en wil niets liever dan met de meest populaire jongen op school een beschuitje eten. Maar ja – hoe komt ze met hem in contact?

Puberproblemen

Het mag duidelijk zijn: The Edge of Seventeen draait om één en al puberproblemen. Kleine probleempjes die de wereld ten onder laten gaan – tenminste… in de wereld van Nadine. In werkelijkheid is er weinig aan de hand. Maar van wie neemt ze die waarheid aan? Langzaam maar zeker – na een mooie serie fouten – ontdekt ze hoe de vork echt in de steel zit en wat de waarde van vriendschap nu echt is.