logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The amazing Spider-Man


the amazing spider-man

In de superheldenfilm The Amazing Spider-Man kruipt Andrew Garfield in de huid van Peter Parker. Het basisverhaal is bekend: Peter is een buitenbeentje op school. Hij wordt als kind verlaten door zijn ouders en wordt opgevoed door zijn oom Ben en tante May. Tot zover niets nieuws onder de zon, maar het gaat vanaf dat moment een andere kant op.

Zoals vele tieners probeert Peter te ontdekken wie en wat hij eigenlijk is. Hij rommelt in het huis van zijn oom en tante rond, want zijn ouders hebben hem bij zijn oom en tante afgezet met een aantal spullen. Tussen die spullen vind hij een mysterieus koffertje van zijn vader, met daarin een aantal onderzoekspapieren. Peter vermoed dat dit de reden is dat zijn ouders hem hebben achtergelaten: ze hebben moeten vluchten. De journalist in hem ontwaakt, en hij begint een onderzoek naar de reden van het verdwijnen van zijn ouders. De sporen leiden hem al snel naar Oscorp en het lab van Dr. Curt Connors (Ifans), de voormalige partner van zijn vader. Daar wordt Peter gebeten door een spin, en veranderd hij in Spider-Man. Terwijl Spider-Man strijdt tegen Connors’ alterego The Lizard, neemt ook Peter cruciale beslissingen die van hem een échte held zullen maken…

Merchandise koop je bij:

The amazing Spider-Man is in een aantal opzichten flink anders dan de eerdere trilogie van Spiderman, waarvan de eerste film tien jaar geleden, in 2002, op het witte doek verscheen. Ten eerste maakt deze film meer afwijkingen van het ‘becoming of”-verhaal van Spider-Man dan de film van tien jaar terug. Toegegeven, daar zaten ook flink wat aanpassingen in, maar deze is nog meer naar de huidige technologie en kennis van zaken getrokken. Deze film is echter ook een stuk luchtiger, vrolijker, vol woordgrapjes en opmerkingen. Peter doet geen moeite om zijn identiteit te verbergen. Wat wel gelijk is, is de enorme vaart die in de film zit. Je wordt door de film heengeslingerd en gesleurd, je hoeft je geen moment te vervelen. De special effects zijn geweldig, ikzelf heb geen enkel foutje kunnen ontdekken (maar ik hoor ze graag hoor!) Een schitterende verfilming van het concept Spider-Man, die wellicht de echte fans tegen het hoofd heeft gestoten, maar iedereen die de eerste strips of tekenfilms heeft gemist van de eerste tot de laatste minuut zal behagen.

The amazing Spider-Man, Sony Pictures Home Entertainment

Tijdsduur: 136 minuten, Actie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 21 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.