logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: The 41-year old virgin, 20th century fox


Het is tijd om helemaal los te gaan! Je favoriete karakters uit enkele van de meest grappige films allertijden komen samen in deze hilarische film. Andy heeft een date nodig met een lekker ding, en snel ook, want hij heeft in geen eeuwen sex gehad. Ook zijn even zo verhitte huisgenoten hebben het hard nodig. Met de hulp van hun klungelige vriend McAnalovin en zijn nep legitimatiebewijs maken ze het ene avontuur na het andere mee. Zet je schrap voor ordinair vermaak met deze krankzinnig hilarische film!

Hilariteit alom in deze enigszins puberale film over de eeuwige zoektocht naar drank en seks. Maar goed, welke man kan zich hier niet in vinden (al dan niet uit vroeger tijden)? Desondanks weet The 41-year old virgin best een redelijke parodie neer te zetten, een film die zich wel kan meten met de populaire Scary Movie. Reken dus op veel parodiën, heel veel zijsprongen, maar ook grappen die je in het begin van de film al aan ziet komen… De humor in deze fim zit dan ook in meerdere lagen. Niet dat het niveau van de humor verschilt, neen, dat zeker niet, maar het niveau van de kijker bepaald in deze film hoeveel van de grappen daadwerkelijk doorkomen. Want de humor en steken naar andere films is niet altijd even duidelijk. Soms wordt de draak gestoken met een film, serie of zelfs bedrijf, waar je toch wel wat kennis van moet hebben (of gezien moet hebben) om de grap te uknnen begrijpen en/of waarderen. Dat maakt dit soort films ook altijd leuk om te zien, naar mijn mening. Het is een soort sport om te kijken hoeveel films je kunt herkennen, hoeveel beroemdheden, hoeveel sarcasme er doorkomt. Dus kijk je door de wat platte en makkelijk scorende humor over sex en drank heen, dan opent zich een wereld voor je: de wereld van Hollywood-achter-de-schermen. Een puntje van kritiek is de titel… als die nou correct was gebleken… maar daar moet je de film zelf maar voor kijken, dat ga ik hier niet uitleggen.

41 Year old virgin who knocked up Sarah Marshall and felt superbad about it, 20th Century Fox

Tijdsduur: 82 minuten, Komedie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 20 euro)

Deze film bij: Fox film

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.