logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Thailand, here we come! Sanne de Bakker

thailand here we come De reis van familie de Mol blijft maar doorgaan. Sinds ze een grote prijs hebben gewonnen in de loterij hebben ze al heel wat afgereisd. Na Suriname, New York en Marokko is het in dit boek tijd om Thailand te ontdekken. Dat doen ze natuurlijk niet helemaal alleen. Het reisgezelschap bestaat uit dochter Floor, haar zus Katoo, haar jongere broertje Ruben, natuurlijk Floor’s vader en moeder, maar ook de dementerende oma van Floor gaat mee op reis. Om deze oude dame te begeleiden hebben ze in Suriname besloten om een grannynanny in dienst te nemen: een soort babysit voor oma’s. Sinds die tijd reist deze oppas, Anansi, met hem mee. Als ze in Thailand zijn gebeurt er echter iets met een vriendin van Anansi waardoor ze terug moet om haar familie en vrienden bij te staan in deze moeilijke periode van rouw. Floor’s vader besluit daarom om een nieuwe oppas te zoeken. Die vindt hij redelijk snel: een alleenstaande moeder Chanarong met haar dochter, Solada. Beiden zijn Thais maar spreken toch een aardig woordje Nederlands: de overleden echtgenoot bleek afkomstig te zijn uit Nederland. Dat schept dus meteen een band, en het feit dat de beide dames een bepaalde wijsheid over zich hebben helpt natuurlijk enorm. Ruben is meteen verliefd op het meisje, en trekt dan ook veel met haar op. Maar zal dat niet voor liefdesverdriet zorgen als ze weer uit elkaar moeten, zoals Floortje met Arib uit Marokko heeft meegemaakt? Al die relatieproblemen zijn natuurlijk leuk om te lezen, en het zorgt ervoor dat het boek echt tot leven komt. Waar het eigenlijk om gaat is de rondreis die familie de Mol maakt door het wonderlijke en mooie landschap van Thailand. De verschillende dagen en reizen worden beeldend omschreven, zodat het net lijkt alsof je er zelf bent. Regelmatig kom je ook een paar pagina’s vol grappige weetjes tegen die je een nog beter beeld geven van de wetten, gebruiken en gewoontes van de mensen in Thailand. Het boek is leuk op te lezen, vooral de mailtjes van Floor naar Arib en haar vriendin in Nederland en haar omschrijvingen in een dagboek zorgen voor een aangename afwisseling.

Informatie

Thailand, here we come, Sanne de Bakker
Illustrator: Katrien Holland Kluitman, 138 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020624557

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.