logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Teufel Raumfeld Soundbar


teufel raumfeld soundbar whiteTeufel ken je natuurlijk wel, als je ons blog een beetje kent. Raumfeld is een systeem waarmee je draadloos verschillende audiosets met elkaar kunt koppelen (of als stand-alone streaming apparaat kunt gebruiken). De Teufel Raumfeld Soundbar maakt ook gebruik van die draadloze connectiviteit om je televisie een fikje oppepper te geven. Het systeem bestaat uit een soundbar, die je voor je televisie kunt leggen (of kunt ophangen met de meegeleverde beugel) en een forse subwoofer, die je rechtop tegen de muur kunt zetten, maar ook onder je bank kunt schuiven. Het fijne is dat de soundbar draadloos communiceert met de subwoofer. Voor die laatste heb je dus alleen maar een stroomkabel nodig.

teufel raumfeld soundbarDe soundbar is in deze zet het zenuwcentrum. Die maakt ook verbinding met je netwerk om muziek te kunnen streamen of zichzelf te kunnen koppelen met een andere Raumfeld radio (of app op je smartphone of tablet). Je kunt voor het maken van een netwerkverbinding gebruik maken van een netwerkkabel, maar je kunt ook via wifi verbinding zoeken. Deze is snel en eenvoudig te installeren via je smartphone of tablet. Daarna kun je direct aan de slag: je kunt de Teufel Raumfeld Soundbar op je televisie aansluiten via een optische kabel, via een tulpstekker of via HDMI, wat met een ARC-verbinding wel zo prettig werkt – als je tenminste een HDMI-poort op je televisie beschikbaar hebt. Jammer genoeg is er geen doorlusmogelijkheid voor een ander apparaat, zoals bijvoorbeeld een digitale televisieontvanger, gameconsole of Apple TV. Minpuntje krijgt de Soundbar overigens voor de korte stroomkabel die ze krijgen meegeleverd. Ik hem heb zelf vervangen door een langer exemplaar tijdens onze test.

In combinatie met de subwoofer levert de soundbar een geweldig indrukwekkend geluid op. Je kunt zelfs voorkeuzes kiezen die het geluid afstemmen op film, spraak of muziek, wat de verstaanbaarheid ten goede komt. De forse subwoofer lijkt onhandig, maar onder een bank geschoven zie je er niets meer van. Dankzij het formaat van deze subwoofer geniet je wel van een volle en rijke bas, die het bereik echt helemaal compleet maakt. De soundbar heeft een surround-simulatie ingebouwd, die prima dienst doet. Het vervangt natuurlijk geen 5.1 surroundset, maar als je die nog niet hebt zul je hem met deze soundbar ook niet missen.

teufel raumfeld soundbar binnenkant

Ben je een van de vele streamers, en heb je wellicht al meer Raumfeld radio’s in huis? Dan is dit een echte must-have. Stream je vaker muziek via het internet of heb je high-quality muziek op je computer, tablet of smartphone staan? Dan is Raumfeld al een naam die je moet onthouden. De Teufel Raumfeld Soundbar is één van de paradepaardjes in de Raumfeld reeks. Het biedt echt een topgeluid. In eerste instantie is de radio ontworpen om aan de sluiten op je televisie, maar als radio zal hij je kamer ook graag vullen met prachtig geluid. Indrukwekkend, maar ik moet zeggen dat het prijskaartje daar ook naar is.

Teulfe Raumfeld Sounbar
Prijs: 1199 euro

Teufel producten koop je eenvoudig via www.teufelaudio.nl

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.