logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Teufel Move BT

Teufel staat garant voor een geweldige geluidsbeleving. Dat moet inmiddels wel bekend zijn: een mooi vol geluid met een duidelijk aanwezige bas, dat is de signature van dit Duitse merk. Het lijkt soms wat lastig te realiseren. Hoe krijg je bijvoorbeeld zo’n groots geluid in een heel kleine koptelefoon? Teufel doet zijn best om het te realiseren in de Teufel Move BT: een bluetooth in-ear koptelefoon.

Klein en degelijk

Wat opvalt aan de koptelefoon is de degelijkheid van het setje. De kabel die beide oortjes met elkaar verbind is stevig en een tikje stug. Niet zo stug dat je hem lastig in kunt doen of waarbij de kabel de oortjes uit je oren wil trekken, maar wel stevig genoeg om de kabel zelf goed te beschermen. Ze zullen niet zo maar knikken! De oortjes van de Teufel Move BT zelf hebben een rvs behuizing. Als extraatje zijn ze spatwaterdicht. Je kunt hem dus zonder problemen buitenshuis dragen en gebruiken. Ook zijn ze zweetbestendig – handig tijdens het sporten!

Draadloos bedienen

De Teufel Move BT is draadloos. De BT staat namelijk voor Bluetooth. Het bereik? Wel tot 30 meter. Omdat het vanaf die afstand best lastig is om je smartphone te bedienen zit er een kleine afstandsbediening in de nekband gebouwd, waarmee je alle functies kunt uitvoeren. De afstandsbediening is een welkome afwisseling op het assortiment koptelefoons die de bedieningselementen in het oortje hebben zitten en reageert vlot. bovendien zijn de tastbare knopjes prettig. Je weet blindelings welke knopjes je bedient! Bovendien zit er een kleine microfoon in de afstandsbediening ingebouwd, waardoor je draadloos kunt bellen.

Luxe

Dat deze koptelefoon luxe uitstraalt, hoef ik je niet te zeggen. Dat kun je zien. Dat de rvs oortjes degelijk aanvoelen en verbazend licht zijn, zie je natuurlijk niet aan de plaatjes. Ook niet dat er maar liefst vier verschillende rubber oortjes worden meegeleverd. Het meegeleverde en gepatenteerde buisje is gedacht om de plugs in te bewaren én te reinigen. Een soort wasmachine dus: laat er een beetje lauwwarm water in lopen, flink schudden maar en schoon zijn je oordopjes weer. Bovendien krijg je de koptelefoon geleverd in een luxe opberg-etui. Handig, voor het geval je de koptelefoon even niet op wil!

Informatie

Move BT, Teufel
Klik hier voor de website
Prijs: 119.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.