logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tenkai Knights speelfiguren, Spin Master


778988010631_20056469_TenKai Knights_Mini Figures Pack_Bravenwolf_M02_GBL_Product_3

Je kent de tekenfilmserie Tenkai Knights vast wel. Daarin verplaatsen vier jongens zich naar een andere dinemsie, waar ze veranderen in de Tenkai Knights: een soort bouwstenen die kunnen veranderen in gevaarlijke gevechtsrobots. Welnu, die Tenkai Knights zijn nu verhuisd naar de speelgoedwinkel, waar ze wachten om gekocht te worden en ermee te spelen!

De Tenkai Knights bestaan eigenlijk uit een enkel blokje. Een bijzonder bouwsteentje (dat overigens ook gewoon op andere merken bouwstenen passen). Dat bijzondere steentje kun je helemaal uitvouwen, tot er een sprieterig mannetje voor je staat. Die gaat nog geen gevecht met een vlieg winnen, dat zie je zo. Tijd voor een beetje meer kracht! In het doosje zitten extra bouwstenen, waarmee je hem sterker en krachtiger kunt maken. Een grote stoere helm, armpantsers, een buikpantser, een cape, beenstukken, wapens en natuurlijk een schild. Zo horen de Tenkai Knights er echt uit te zien! De actiefiguren bestaan uit ongeveer 10 blokjes.

778988023358_20055523_TenKai Knights_Deluxe Figure Titan_Lydendor_M01_GBL_Product_10

Leuk van het speelgoed is dat de poppetjes heel erg lenig zijn. Je kunt de armen en benen echt in veel verschillende manieren buigen en bewegen. Supercool! De extra accessoires maken ze nog stoerder. Je kunt zelfs verschillende poppetjes combineren tot grotere Knights, wapens en voertuigen.

Naast de kleine Tenkai Knights zijn er ook grote Tenkai Knights, de titan varianten. Die zijn een stuk groter, en bestaan uit ongeveer 40 onderdelen. De basis is echter hetzelfde: een opvouwbaar blokje kun je uitklappen tot een kale robot, die op zijn beurt weer veranderd in een gevaarlijke robot, vol bepantsering en stoere wapens!

https://www.youtube.com/watch?v=ObtOrMbxIZg

Tenkai Knights doet de serie helemaal eer aan. Het is trouwens best raar: wat zou er eerst zijn: de serie of het speelgoed? Het speelgoed komt natuurlijk uit Amerika, waar het al een tijdje verkrijgbaar is… De actiefiguren zijn trouwens prima te bouwen, hoewel je ze niet zo snel uit elkaar zult halen om helemaal in te klappen. Dat is echt gewoon het stoere element van het opbouwen. En ze zorgen er wel voor dat de poppetjes heel erg flexibel en veelzijdig zijn. Leuk om mee te spelen, en geweldig dat het helemaal overeenkomt met de andere bekende bouwstenen. Eens kijken hoe de Tenkai Knights het doen tegenover het Duistere Leger van Star Wars!

Tenkai Knights, Spin Master
Prijs: vanaf 5,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.