logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tempel van de Spiegels 2: De wraak van Miren, Mirjam Gielen

9789020624724 tempel van de spiegels wraak van miren

In het eerste deel van Tempel van de Spiegels maakten we kennis met drie verschillende tovenaressen: Sybilla, Catalí en Marthe. De eerstgenoemde is door een ongeluk slecht ter been en zieneres, de knappe Catalí beheerst zonnemagie en de leergierige Marthe beoefent Maanmagie. In dat deel las je ook dat de Tempel van de Spiegels is bestolen: de magische spiegels, die de Tempel gebruikt in haar toverkunsten, zijn gestolen door de kwaadaardige Miren. Miren had zich voorgedaan als reiziger, en zo het vertrouwen van het drietal gewonnen – en beschaamd.

Gelukkig maakten ze ook vrienden in het eerste deel van hun avontuur. Zo leerden ze de dierentovenaar Ximen kennen, maar ook de kleine Babati, een vliegend aapje. Na een fiks avontuur hadden ze de maanspiegel weten terug te krijgen, maar Miren is nog steeds op pad met de zonnespiegel. Het drietal gaat, tegen alle adviezen van de Oudsten in, op pad om Miren te achtervolgen.

Daarbij beleven ze spannende avonturen. Het leukste aan dit boek is dat je bij Marthe en Sybille thuis komt kijken. Op hun reizen moeten ze namelijk een route uitstippelen, en toevalligerwijs is dat telkens in de buurt van één van de ouders uit. Zo lees je niet alleen over het hooghartige huishouden van Marthes ouders, maar ook over het nomadenbestaan dat ze achter zich hebben gelaten. En Sybilla geeft toe aan het aandringen van Jahan om mee te gaan naar huis: zij heeft altijd gedacht dat haar ouders overleden waren!

Maar er gebeurt natuurlijk nog veel, veel meer. Liefde ontluikt, de meiden leren nieuwe vormen van magie, die soms lang vergeten zouden moeten zijn, en ze maken veel nieuwe vrienden. De Wraak van Miren leest, net als het eerste deel, heerlijk weg en is een super spannend avontuur geworden. Daarbij spelen gevoelens als spijt, verliefdheid, wraak en doorzettingsvermogen een grote rol. Flinke persoonlijke ontwikkelingen worden doorgemaakt in dit deel, en wederom een genot om te lezen. Met natuurlijk een knallende finale in de laatste hoofdstukken, met een echte cliffhanger. Nu maar hopen dat alles goed komt in het derde deel van deze trilogie!

Tempel van de spiegels 2: De wraak van Miren, Mirjam Gielen
Kluitman, juni 2013, 352 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020624724


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.