Recensie: Tellen en zoeken met de kleine piraat, Joachim Krause

tellen en zoeken met de kleine piraat

Schrijver (en vooral tekenaar) Joachim Krause is bekend om zijn grote, gedetailleerde tekeningen. Denk bijvoorbeeld aan het boek Waar is de kleine dino? waar kinderen moesten zoeken naar de kleine dino. In dit boek worden wat meer opdrachten gegeven: Joachim heeft zich gestort op het piratenleven, en een aantal vrolijke piratensituaties getekend: een schat die wordt opgegraven door een piraat, een piratenmarkt, een haven, en een heuse strijd! (waarbij vreemd genoeg iedere piraat lachend met hun zwaard zwaait…)

Aan de rechterzijde van deze mooie prent staan een aantal voorwerpen die de kinderen moeten zoeken, met daarbij een cijfer. Zo weten kinderen precies hoeveel ze er moeten zoeken. Op de eerste pagina 1 van elk, de tweede pagina staan een aantal voorwerpen dubbel, op de derde pagina driedubbel, tot aan de laatste pagina van dit stevige kartonboek, waar je 1 tot en met vijf voorwerpen moet zoeken. Zo leren kinderen op een leuke en stoere manier tellen van één tot vijf, voorwerpen benoemen, meer over het piratenleven én goed kijken. Dat is nou het mooie en leuke aan een zoekboek als dit!

Tellen en zoeken met de kleine piraat, Joachim Krause
Uitgeverij Holland, februari 2012, 14 pagina’s, hardcover.
Prijs: 6,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789022327197

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.