logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tekenschool! Het grote tekenboek voor kinderen

tekenschoolKinderen willen tekenen. Al die fantasie en creativiteit die in ieder kind borrelt moet er op een of andere manier uit, en tekenen is een geweldige uitlaatklep. Maar het is natuurlijk wel lastig om nieuwe dingen te leren en een originele en bijzondere manier te vinden om die creativiteit vorm te geven. De Tekenschool kan kinderen hier bij helpen. Dit inspirerende boek staat boordevol ideeën voor iedereen die wil (leren) tekenen. Het is echt een schoolboek, een boek om uit te leren. Het behandelt alle elementen die met tekenen en schilderen te maken hebben, van kleurgebruik tot het tekenen van cartoons of het maken van realistische tekeningen. Hoe maak je bijvoorbeeld een goed portret, of teken je een driedimensonaal voorwerp? Perspectieven en verhoudingen zijn lastige onderwerpen om onder de knie te krijgen. Het boek Tekenschool! is een geweldig tekenboek voor kinderen. Het is geen heel concreet oefenboek met kant-en-klare opdrachten en technieken in stukjes opgedeeld, maar het is wel een boek waarin kinderen zelf kunnen lezen hoe de hele tekenkunst in elkaar steekt, uitgelegd in verschillende stijlen en onderdelen. Het boek is vlot geschreven, in begrijpelijke taal voor kinderen. Leuk is ook dat er per onderdeel een beroemde kunstenaar wordt genoemd die bij dat thema past. Daar kun je vast wel even naar googelen! Tekenschool! Het grote tekenboek voor kinderen is een cool boek vol weetjes, tips en trucs. Hier kun je meteen mee aan de slag. In de inhoudsopgave, voor in het boek, vind je alle onderwerpen die in het boek staan. De meeste onderwerpen hebben heel duidelijke titels, maar sommige hebben een bijzondere, creatieve titel meegekregen. Die zullen kinderen dus gewoon een keertje moeten bekijken, en besluiten of dat onderwerp ze aanspreekt of dat ze het nog niet zo interessant vinden. Een mooi boek om jarenlang binnen bereik te hebben, zeker als kinderen graag tekenen of zoekend zijn naar een passende stijl.

Informatie

Tekenschool! Het grote tekenboek voor kinderen Manteau, 134 pagina’s, paperback. Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789002256783

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.