logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tefal Easy Grill Pack'n go comfort


Barbecueën is ook in Nederland steeds populairder aan het worden. En terecht, het is een ontzettend leuke manier van samenzijn en lekker eten. Een goede combinatie! Aan barbecueën zitten echter ook nadelen. Het schoonmaken van alle onderdelen, bijvoorbeeld: na een avond gezellig tafelen is dát niet altijd even prettig meer, maar ook het aanmaken van de barbecue. Probeer het maar eens op de juiste temperatuur te krijgen, en dan het liefst zonder dat de hele tuin onder de blauwe rook staat! Hoewel dit verschijnsel wel gekoppeld is aan ‘gezellig barbecueën’ en de typische geur ook z’n smaak afgeeft aan het eten, kan het ook anders.

Er is echter een goed alternatief, dat ook steeds populairder wordt: de elektrische barbecue! Zo heeft Tefal onlangs de Easy Grill Pack’n go geïntroduceerd. Een handig model, dat makkelijk schoon te maken is en in een mum van tijd op temperatuur is. Aldus Tefal. Wij mochten ‘m uitproberen, en ondervonden zelf of het nu echt zo is.

In de doos van de barbecue zit alles netjes en efficiënt verpakt. Het valt al direct op dat alle onderdelen netjes in elkaar passen. De plaat, halverwege de pootjes, dient als deksel voor de barbecue als je hem opbergt. Aan de buitenkant van de deksel kun je de pootjes netjes wegklikken. Zelfs aan een handvat is gedacht. Dat is makkelijk meenemen, en makkelijk opbergen! Je kunt hem, net als een koffer, op z’n zijkant wegzetten. Ook komt er een handleiding uitvallen. Die moet je zeker eens doorlezen voor alle dingen die je er wel en niet mee mag doen, maar voor het opbouwen van de barbecue is hij soms wat verwarrend. Tefal heeft namelijk één handleiding voor al haar barbecue’s. Er staat dus regelmatig een sterretje ‘afhankelijk van model’ bij de plaatjes. Handig is wel dat de handleiding eigenlijk alleen maar bestaat uit plaatjes. Slim gedaan!

Zoals gezegd zitten alle poten verwerkt in de deksel. Vier voorgevormde poten worden bij elkaar gehouden door twee beugels, die half in elkaar klikken. Haal je die beugels iets los, dan kun je de voorgevormde pootjes lospakken en in de uitsparingen van het deksel schuiven. Zo kan je deksel alvast staan. Zet je de twee beugels rechtop, dan kun je daar de barbecue zelf in vastklikken. Zit hij eenmaal vast, dan kun je het geheel aan de twee handvaten aan de zijkant optillen en verplaatsen. Die handvaten worden overigens niet warm. De hoogte van de barbecue is mooi hoog om alles te kunnen overzien (ca. 75 cm).

Heb je de basis opgezet, dan leg je het lekbakje in de uitsparing, doe je er max. 1,5l water in, en kun je de verwarmingsspiraal neerleggen. Rooster van 21x35cm erop, stekker in het stopcontact, en je bent al klaar! De hele barbecue is in een mum van tijd opgezet. Alle onderdelen vallen goed in elkaar: ik twijfelde geen moment of ik iets goed of verkeerd had gedaan. Indien gewenst kun je het windschermpje nog bevestigen, maar dat hoeft niet. Na een paar minuutjes voorverwarmen ben je al klaar om te gaan: met de draaiknop kun je de temperatuur regelen. Jammer genoeg staan daar geen indicatoren voor een temperatuur op. Een controlelampje geeft aan of de barbecue goed op temperatuur is.

En is je barbecue goed, dan kun je van start gaan! En op dat moment merk je echt geen verschil tussen een houtskool-barbecue en een gewone. Het lekkere sissende geluid van vlees op het hete grillrooster is er nog steeds, de geuren verspreiden zich net zo goed. Een verschil zit hem in de vlammen, die bij een houtskool-exemplaar nog wel eens willen oplaaien als er wat vet op lekt: bij een elektrische valt het vet netjes in de bak met water, en heb je geen verbrandingsgevaar.

Ben je klaar? Dan kun je hem rustig laten afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan zowel het rooster als de opvangbak in de vaatwasser. Sterker nog: alles, behalve de spiraal en het verwarmingselement, mogen in de vaatwasser! En komen er vervolgens weer stralend schoon uit. Maar ook al was je met de hand af, zul je merken dat er veel minder is aangekoekt dan bij een andere barbecue.

Wij hebben zelf mogen ervaren dat elektrisch barbecueën erg leuk is. Het voordeel daarvan zit hem in de snelle voorbereiding, en de afwezigheid van rook en ongezonde verbrande resten en vlammen. De Grill Pack’n go van Tefal heeft het bijzondere voordeel dat je hem helemaal in elkaar kunt klappen – zonder veel inspanningen en tijd – en dat je hem supermakkelijk kunt opbergen, dankzij het koffermodel. Dat de deksel tevens dienst doet als plateautje voor wat gereedschap en borden is natuurlijk mooi meegenomen.

Easy Grill Pack’n go comfort, Tefal
Prijs: ca. 75 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.