logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Tech Deck Wood competition series, Spin Master


Fingerboarding. Onthoudt die term, want het is een ware trend. In eerste instantie was ik wat terughoudend over deze kleine skateboards: ik had ze al vaker zien komen en gaan in de speelgoedwinkels. Tech Deck is echter anders. Ten eerste zijn ze helemaal aan te passen aan je eigen smaak, met een grote keuze aan boards, wielen en accessoires. Dat is al erg leuk. Ten tweede geven ze een goede weergave van de real-life competition boards: de herkenningsfactor is er, waardoor je je eigen stijl nog beter kunt uitdragen en groepsvorming kan ontstaan. Ten derde, en dat is het belangrijkste: het werkt. Je hebt een goede grip op het bord, de boards zijn erg goed vormgegeven, waardoor ook de stevigheid gewaarborgd wordt en de wieltjes rijden buitengewoon soepel, ook na een flinke periode gebruik. Inmiddels is het assortiment Tech Decks aanzienlijk uitgebreid, met de Wood competition boards als nieuwste uitbreiding: echte houten boards, die je zelf kunt customizen met griptape en stickers. De onderkant van ieder skateboard is wel voorzien van een graphic. In ieder pakketje vind je een los board, losse wieltjes, schroeven en eventuele andere accessoires. Bereid je hierbij voor op het nodige gepruts, want hoewel het wellicht prettiger en veiliger is om de boarden op een fingerboard, zijn alle onderdelen in verhouding: ook de schroeven. Er wordt overigens wel passend gereedschap bijgeleverd.

Om te kunnen skaten heb je natuurlijk ook een baan nodig, of een parcours. Ben je uitgekeken op je bestaande verzameling speelgoed, of is dat er simpelweg niet meer geschikt voor, dan kun je bij Tech Deck ook terecht voor de nodige hellingen en elementen, om je eigen skate ramp uit op te bouwen. Daarna kun je oefenen. Veel oefenen, want fingerboarden lijkt in dat opzicht veel op gewoon skateboarden: je leert het met vallen en opstaan. Met het voordeel dat je hier geen benen kunt breken. Het grootste plezier zullen de meeste kinderen echter hebben in het verzamelen en customizen van de verschillende boards, en het combineren van de verschillende officiële licenties waar Tech Deck gebruik van mag maken. Animo genoeg, getuigen de vele webwinkels en eigengemaakte youtube-filmpjes. Kijk eens rond voor inspiratie en technieken!

Tech Deck fingerboards
Spin Master. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: vanaf 5,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Recensie: Nitro Grinders – CooleSuggesties

    […] kent vast wel die kleine gekke skateboardjes, bijvoorbeeld van Tech Deck. Superleuk, en goed voor uren speelplezier. Zeker met de speelsets zijn ze briljant. Toch is er een […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.