logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Team Mortis gaat op zoek naar de eigenaar van de Bloedlijst

Ken je Team Mortis al? Dat is een groep weeskinderen die door de Vlaamse overheid is geronseld en is opgeleid tot het uitvoeren van top-secret spionagemissies. Het zijn echte spionnen dus, in pubervorm. Dat is aan de ene kant heel makkelijk – wie verdenkt er nu een stel kinderen? Maar aan de andere kant ook knap lastig. Want tja… pubers zijn niet altijd overal voor de porren, zoals je je wel kunt indenken. In het zesde boek uit de reeks Team Mortis-missies, Bloedlijst, krijgt het groepje jongeren een geduchte tegenstander voor de kiezen.

Bloedlijst

Op het internet verschijnen namelijk gruwelijke filmpjes, waarin tieners worden vermoord op een gruwelijke wijze. Gemarteld, gekweld en zonder een echte dader in beeld… bovendien zijn de filmpjes voorzien van een dramatisch filmmuziekje en knap bewerkt, alsof je kijkt naar de slot-scene uit een brute actiefilm. Het internetpubliek is natuurlijk laaiend enthousiast, maar de politie tast in het duister. En dus wordt Team Mortis ingezet om de oorzaak te onderzoeken. Deels tegen de wil in trouwens van de echte geheime diensten – die hebben maar weinig op met de matig getrainde tieners. Toch weet Cecilia Schield het voor elkaar te krijgen dat de kinderen op pad gaan, hoewel ze zelf vaak met de handen in het haar zit vanwege de hele situatie. Er blijkt namelijk een bloedlijst de circuleren waarop ongelukken zijn omschreven met een mogelijke dader – en die daders worden structureel gestraft, op geheel passende en dramatisch gefilmde wijze.

Metalmeisje

Bij één van de eerste filmpjes, waarin een stelletje uit Lithouwen door het ijs zakt, wordt namelijk een jeep gevonden. In die jeep ligt een schouderband van een gitaar, die van de Deense gitarist Carsten Akselsen lijkt te zijn. Maar omdat ze geen DNA van de beste gitarist hebben is dat lastig te controleren. Erika Storm, één van de leden van Team Mortis, gaat undercover als metalmeisje om in de buurt van Carsten te komen. Die ziet wel wat in de roodharige meid. Helaas gaat het bijna mis: omdat Erika iets te diep in het glaasje heeft gekeken en verdriet had om haar verbroken relatie met de Italiaanse spion Andreas, lette ze even niet op het gewelddadige karakter van Carsten. Hij verkracht haar bijna, wat een diepe indruk maakt op zowel Erika als de rest van het team, Felix en Nielsen. Hun samenwerking komt door dat incident flink onder druk te staan.

Team Mortis

Het is nu aan Team Mortis om die bloedlijst te vinden en de achterliggende daders (er is sprake van een Producer, een Filmmaker en een Beul) te ontmaskeren. Hoewel Erika’s incident met Carsten een deuk heeft geslagen in haar zelfvertrouwen komt ze daarmee wel in aanraking met het kringetje aan vrienden om Carsten heen, wat haar goed van pas kan komen. Als nu de rest van het team ook aan haar kant komt staan, dan zou het misschien wel lukken om de daders te vangen. En er is haast geboden, want ook Erika blijkt op de Bloedlijst te staan… 


Recensie over Team Mortis: Bloedijst

Een spannend boek met gruwelijke sterfgevallen en flink wat expliciete seksuele scènes. Niet echt een boek voor lezers met zwakke zenuwen, maar voor jonge thrillerfans een genot om te lezen. Geweldige details in de onderlinge banden van de teamleden – het zijn echte pubers.

Score: 8


Informatie

Team Mortis: Bloedlijst, Bjorn van den Eynde
Bakermat, 306 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789059242623. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.