logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tafeltent, Minimonkey

Met de Minimonkey tafeltent kunnen kinderen hun eigen huisje/ tentje bouwen onder je tafel. De tafeltent is eigenlijk een soort ‘groot’ tafelkleed. Doordat één korte zijde van de tent via de onderkant van de tafel aan de andere zijde van de tent bevestigd kan worden, maakt het niet uit hoe lang je tafel is, en past hij op (bijna) iedere rechthoekige tafel. De tafel moet een breedte hebben tussen de 80 en 100 cm en hij moet langer zijn dan 140cm. Als je tafel veel langer is, kun je de tent trouwens nog steeds gebruiken. De achterzijde van de tent is namelijk helemaal los, waardoor je hem onder de tafel door kunt trekken en onder de tafel vast kunt knopen. Ideaal! Hierdoor heb je bovendien geen tentstokken nodig: je kunt hem sipelweg opvouwen en weer dichtritsen. De tent zelf is namelijk ook voorzien van een ritssysteem, waardoor het tevens fungeert als handige opbergzak.

De stoere Jungle Store tent is voorzien van vroelijke, heldere illustaties waar zowel jonge kinderen als oudere kinderen van gecharmeerd zullen zijn. Ze zijn vrolijk genoeg voor jonge kinderen, en stoer genoeg voor wat oudere kinderen. Aan alle zijden van de tent is ook wel iets te zien of te doen: aan de ene lange zijde is een ‘luije’ te vinden, waar de junglespullen verkocht kunnen worden. De luifel van het grote raam kan worden opgerold en worden vastgezet met klitteband. Aan de andere lange zijde is voorzien van een aantal gaten, waardoor ze bijvoorbeeld ballen kunnen gooien. De voorzijde van de tent is voorzien van een dubbele deur: handig om de junglemuggen buiten de deur te houden! Zowel de deuren als ramen kunnen worden geopend en gesloten. Erg leuk, vooral als je kinderen wat handig zijn: bij mijn jongste ben je erg druk bezig met het telkens oprollen van het luifeltje, omdat meneer zijn winkeltje weer wilde openen. En och, als je d’r dan toch bent neem je toch weer wat mee, je weet hoe dat gaat…

Door het materiaal en de afwerking is de tent geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Denk er trouwens wel aan: omdat de tent zo goed als los om de tafel ligt is het gevaarlijk om spullen op de tafel te zetten! Dat wordt dan ook met klem benadrukt op de verpakking en in de handleiding. Hierin is trouwens ook te vinden dat er wat geknoeid mag worden: de tent is wasbaar tot temperaturen van dertig graden Celsuis.

Tafeltent
Minimonkey. Leeftijd: vanaf 2 jaar. Prijs: 49,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.