logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Tabzoo tablethoes


tabzoo tijger tablethoes

Veel kinderen hebben tegenwoordig een tablet. Ja, ook die van ons. Vanwege de spelletjes, maar ook zodat ze zelf wat kunnen browsen op het internet of Youtube, en natuurlijk zo nu en dan Netflix kunnen kijken. Het is dan aan jou als ouder om de tijd die ze met zo’n tablet doorbrengen aan perken te stekken, zo vind ik. Bij ons hebben de kinderen een bepaalde tijd die ze mogen besteden aan gamen. Of ze dat nu doen op de computer, de Nintendo DS, een console of hun tablet, dat moeten ze zelf bepalen. Dat geeft ze ook een stukje verantwoordelijkheid. Zo. Opvoedkundig praatje gedaan. Nu een zorgenkwestie. Want een beetje tablet is best kostbaar en tegelijk heel kwetsbaar. Het is eigenlijk geen speelgoed! Wat extra bescherming kan dus geen kwaad. Wij mochten de Tabzoo Tijger uitproberen, en die kans grepen we maar wat graag aan.

image001

Tabzoo is een merk dat leuke tabletaccessoires maakt voor kinderen. Zoals deze tablethoes, die je in de vorm van een aap, een poes of een tijger kunt krijgen. Je kunt je tablet met deze Tabzoo tablethoes ook in een hoek rechtop zetten, wat erg handig is voor het bekijken van filmpjes/netflix, maar ook voor sommige wat minder actieve games. Er zit aan een zijde ook een zoorg draagbandje bij, maar die wordt eigenlijk niet gebruikt. De hoezen zien er degelijk uit, en de tablets zitten stevig verpakt met vier elastieken, die de vier hoeken omklemmen. Bij onze Asus Transformer komt één van die elastiekjes over het aan-uitknopje, wat niet heel erg handig is, maar het knopje is nog wel te bedienen. Jammer is wel dat deze tablet aan de zijkanten net uitsteekt: daar wordt hij minder beschermt. Aan alle andere kanten zit het helemaal snor: de voor- en achterzijde worden beschermt met een harde kaft, met aan de ene kant een mooi uitgevoerde vouwrand, en aan de andere kant twee rijen (lederen) tanden. Erg leuk, die details!

Het ‘unieke’ aan deze tablethoes is echter wel de bovenkant, waarop je twee ogen kunt zien. Die ogen zitten namelijk op een stukje stof, die je met een klittenbandsluiting kunt losmaken en nar achteren kunt vouwen. Zo zie je dus het scherm door de hoes heen. Niet heel erg handig, zul je denken, maar als ik je vertel dat er een speciale MyPal App is, verandert het de zaak. Daarmee tover je twee ogen tevoorschijn, die met leuke animaties en geluiden zorgen voor wat extra vertier. Erg leuk voor jongere kinderen – mijn zevenjarige zoon had hem in het begin nog wel eens aan, en zo naast zich liggen tijdens het lezen, maar verder was die lol er snel vanaf. De hoes zelf is echter ontzettend populair, en ook onze negenjarige zoon durft zich er gewoon mee te vertonen (het is dus zeker niet kinderachtig!). De Tabzoo tablethoes is een echte aanrader voor als je kinderen een tablet hebben. Hij is stevig, duurzaam,

Informatie

Tabzoo tablethoes
Prijs: 29,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.