logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Taarten in Stijl, Moniek Rump


Taarten-in-stijl Over bakken wordt vaak heel erg moeilijk gedaan. Van de ene kant is dat helemaal terecht, want door alle haastigheid in onze levens is het fenomeen ‘geduld’ ver te zoeken. En dat moet je wel hebben als je gaat bakken! Hoe zorgvuldiger je werkt en rustiger je alles plant, des te beter zal je resultaat zijn. Aan de andere kant is het ook weer geen nucleaire wetenschap. Het blijft een kwestie van de juiste recepten bij de hand hebben, en weten hoe je ze tot een perfect resultaat brengt. En wat je d’r daarna mee doet, natuurlijk. Want Moniek Rump weet als geen ander dat het oog ook wat wil! En dat oog zal smullen van de creaties uit het kookboek Taarten in stijl. In dit bakboek worden allereerst heel heldere en duidelijke recepten gegeven als basis. Cakesoorten, ganaches, crèmes, schuimkoekjes, alle basisvormen voor het bakken komen aan bod. Daarna legt Moniek uit hoe je een lagentaart bakt. Niet alleen de techniek erachter, maar ook hoe je er voor zorgt dat het resultaat er aantrekkelijk uit ziet. Handig zijn daarbij de vele schema’s die in het boek staan. Zo pak je nooit meer mis op een hoeveelheid beslag voor een taartvorm van een bepaalde maat, of die nu vierkant is of rond. De verschillende technieken zijn eenvoudig, en worden duidelijk uitgelegd. Een verdeling in stappen was hier wel overzichtelijker geweest. Heb je een maak een taart gebakken, dan komt het aan op decoratie. Het boek Taarten in stijl gaat ruimschoots in op vormgeving en styling. Verschillende structuren, technieken en kleuren worden met elkaar gecombineerd, en Moniek legt ook haarfijn uit waarom een bepaalde taart is vormgegeven. Tips om kleuren te mengen kunnen hierbij natuurlijk ook niet ontbreken, en het mengschema is onmisbaar voor heel nauwkeurige kleurmelanges. Taarten in stijl laat zien dat het maken van een mooie taart niet heel erg moeilijk hoeft te zijn – hoewel je voor de decoraties zeker wat oefening mag en kunt gebruiken. Het is echter een bron van inspiratie voor alle fervente thuisbakkers, en als je een vaste hand hebt zul je de verschillende technieken in een mum van tijd onder de knie hebben. Pluspunt: dit is geen decoraieboek waar je met lappen fondant en marsepein aan de slag gaat, maar werkt met crèmes en ganaches. De basisrecepten en schema’s zijn geweldig handig, en vergeet niet dat je de decoratietechnieken natuurlijk kunt gebruiken op alle recepten die je in je boekenkast hebt staan! Taarten in stijl, Moniek Rump Fontaine uitgevers, 200 pagina’s, gebonden. Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789059565883

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.