Recensie: T-shirts met een boodschap van Dissident Wear


Het is altijd moeilijk om een goed t-shirt te kopen dat ook nog eens leuk is, en waarmee je geen reclame hoeft te lopen voor het een of andere kledingmerk (waarbij je ook nog eens flink moet betalen om met dat merkje rond te mogen lopen!) Hiermee wil ik niet enorm kritisch zijn, maar de fantasie van kledingontwerpers lijkt soms enkel te bestaan uit het volgen van het modebeeld en hetzelfde shirt nog eens, in een andere kleur, uit te brengen. Bijzonder weinig leuks of moois. Natuurlijk wordt er ook veel leuks geproduceerd, maar het rondlopen met een statement op je borst is toch het mooiste dat er is? Een leuk shirt dat ook nog eens ergens voor staat, dát is waar ik al een tijd naar op zoek was.

En dat heb ik gevonden bij Dissident Wear: zij maken shirt voor de stoere man, mannen die ergens voor willen staan. De stof is dun en stretchy, de pasvorm is slim fit. Dankzij met materiaal en het model sluit hij dus goed aan, bij nagenoeg iedere man. de stof is heerlijk soepel en licht, en zorgt voor minieme wrijving. Uit hun collectie kun je kiezen uit tal van kleuren en motieven, met een wijde v-hals of ronde hals, waarbij deze kenmerkend bestaan uit een paar laagjes, zodat het wat nonchalant oogt. Wat echter direct in het oog springt is de boodschap die erop staat: maatschappelijke thema’s worden groots gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan een design als  ‘Freedom of Speech’ of ‘Big Brother’, maar ook grote portretten van Albert Schweitzer of Moeder Teresa, begeleid door goed doordachte teksten op buik en schouders.

Dissident Wear t-shirts
Prijs: 34,95 / 39,95 euro, incl bezorgkosten

Website: www.dissident-wear.com waar ook een lijst met winkels is vermeld waar je ze kunt kopen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Meer mode? Lees ook: Recensie: T-Shirts met een boodschap van Dissident Wear […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.