logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Suske en Wiske 339: De Planeetvreter

suske en wiske 339 de planeetvreterGroot nieuws van studio Willy Vandersteen: er is een restyling geweest voor Suske, Wiske en hun vrienden. Zowel in de thema’s, de omgeving én de kleding zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd om het stoffige, behouden karakter van Suske en Wiske helemaal up-to-date te maken. En dus gamen de kinderen er lustig op los, maken ze gebruik van de nieuwste technieken en hebben de hoofdpersonen hippere kleding en kapsels gekregen – zonder hun eigen karakter te verloochenen, natuurlijk. Want sleutelen aan een beproefd concept is goed, maar te veel veranderen kan ook averechts werken!

De Planeetvreter

In De Planeetvreter ontdekken Suske en Wiske, op het moment dat ze Lambik en Tante Sidonia te hulp schieten tijdens hun romantische cruise door de poolcirkel, een heus ruimteschip. Het moet miljoenen jaren ingevroren zijn geweest. Jerom voelt meteen een verwantschap, en professor Barabas is meteen in zijn nopjes. Buitenaards leven, zo maar in zijn handen. Dat is echt een unieke vondst! Na het ontdooien blijken de twee wezens zelfs nog te leven… en hun missie verder willen uitvoeren. Hun oorspronkelijke missie was namelijk om Aarde te koloniseren, omdat Mars steeds minder goed bewoonbaar bleek… totale vernietiging staat op hun programma. Maar zijn Suske en Wiske wel opgewassen tegen het grote buitenaardse geweld dat de twee schepseltjes meenemen? Bovendien hebben ze Jerom helemaal ingepalmd…


Recensie over Suske en Wiske: De Planeetvreter

CooleSuggesties topper

Suske en Wiske in een nieuw jasje? Dat is best een gewaagde zet. In de inleiding gaan ze een stuk verder dan in het verhaal zelf: “Suske is supercool. Gamen en voetbal vindt hij de max!” is natuurlijk een ontzettend tijdgebonden uitspraak, die over vijf jaar ontzettend oubollig klinkt. Jammer, want een tikje gematigd taalgebruik met trendwoorden zou een nieuwe serie klassiekers hebben kunnen opleveren. Het verhaal is spannend als altijd, met zo nu en dan wat moderne snufjes en technieken. Een verhaal van nu, in de stijl van weleer. Knap gedaan!

Score: 9


Informatie

Suske en Wiske: De Planeetvreter,
Illustrator: Willy Vandersteen
Uitgever: Standaard uitgeverij, 32 pagina’s, paperback.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789002257803. Prijs: 5.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.