logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Survivalgids beelddenken, Annick Beyers en Sandra Kleipas


survivalgids beelddenkenIedereen is anders. Mensen zien, horen en voelen ieder op een unieke manier. Iedereen denkt ook op een andere manier, gedraagt zich op een andere manier. Dat maakt mensen zo leuk. Meestal zijn die verschillen trouwens helemaal niet zo groot, vaak zijn ze niet eens merkbaar. Maar soms zijn die verschillen wel beduidend groter. Zo groot dat ze eigenlijk niet in de samenleving passen waarin we leven. Zoals wanneer je niet denkt in woorden, maar in plaatjes en vormen. Beelddenkers, noemen ze dat. En nee, dat is niet slecht, of raar, maar gewoon … anders.

Survivalgids beelddenken

Heb jij vaak moeite met het leren van woorden of zie je meteen plaatjes of een filmpje in je hoofd wanneer iemand iets tegen je vertelt? Dan zou het best eens kunnen zijn dat je een beelddenker bent. Maar dan loop je ook regelmatig tegen verschillende uitdagingen aan, want de meeste mensen zijn geen beelddenkers. De wereld waarin we leven – en dan met name scholen – zijn daar dan ook helemaal niet op ingericht! Dat vergt dus de nodige aanpassingen. De survivalgids beelddenken zal je hier bij helpen om er mee om te gaan. Jij, als beelddenker, maar ook mensen om je heen zullen steun en hulp hebben aan dit boek.

Strak ingedeeld

De survivalgids Beelddenken is geschreven door Annick Beyers. Zij is zelf een beelddenker, en weet dus als geen ander wat er komt kijken bij deze manier van denken en leven. Ze weet waar je op moet letten, wat ‘gevaren’ zijn in je leven, maar ook hoe je optimaal gebruik maakt van het beelddenken. Dat zijn vaak heel creatieve mensen die slimme oplossingen bedenken voor de meest uiteenlopende problemen! Dankzij de vlot geschreven tips en ervaringen zul jij als beelddenker heel wat inspiratie kunnen opdoen. De illustraties van Sandra Kleipas dragen hier nog wat aan bij.

Conclusie over Survivalgids beelddenken

Grappig boekje over een andere manier van denken: beelddenken! Denken in beelden in plaats van woorden. Daar is bijvoorbeeld school niet echt op voorbereid. In dit boekje leer je omgaan met beelddenken: wat is het, wat kun je ermee, en hoe kun je er goed mee omgaan? Door: Score: Survivalgids beelddenken krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Survivalgids beelddenken,
Illustrator: Sandra Kleipas Uitgeverij Abimo, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789462346307. Prijs: 11.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.