logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Surf’s Up 2: Wavemania


Surfs-up
© 2016 Sony Pictures Animation Inc. and WWE Studios, Inc. All Rights Reserved.
In de animatiefilm Surfs Up, die al jaren geleden is uitgegeven, leerde je Cody Maverick kennen. Een eigenwijze pinguin die het helemaal wilde maken in de surfwereld. Hij deed mee aan een geweldig grote wedstrijd, die uiteindelijk ontzettend spannend werd. In Surfs Up 2: WaveMania is het enkele jaren later. Alle deelnemers hebben zo hun eigen plekje in de wereld verkregen. Sommigen doen nog steeds mee aan wedstrijden, anderen – zoals Cody – brengen hun dagen door met andere leren surfen.

The Hang 5

Het blijft echter knagen dat Cody niet verder is doorgebroken in de surfwereld Cody voelt zichzelf niet echt een stoere vent – hij denkt dat hij niets heeft bereikt, dat er niemand trots op hem is. En hij wil dolgraag het tegendeel bewijzen! Die kans krijgt hij wanneer The Hang 5, de stoerste stuntsurfers en waaghalzen ter wereld, op zijn eiland aankomen. Het ouderste lid van deze waaghalzenclub heeft te kennen gegeven dat hij wil stoppen. Hij zoekt een vervanger. En daar maakt Cody maar wat graag gebruik van! Samen met zijn vrienden én zijn grootste rivaal besluit hij mee op pad te gaan met deze club. De deelnemer die het beste meedoet met de rest krijgt de eer om mee te reizen met deze stuntploeg.

Eer en geweten

De strijd om die plek is een felle. Cody doet er alles aan om mee te mogen reizen met de Hang 5, maar hij is niet de enige. Zijn grootste rivaal, Tank Evans, gaat ook mee op pad. En die twee boksen flink tegen elkaar op. Zo erg zelfs, dat het gevaarlijk begint te worden voor hun vrienden. En dát kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Weet Cody zich op tijd in te houden, of heeft hij maar één doel voor ogen? En weten onze vrienden in Surfs Up 2: WaveMania überhaupt om het hoge tempo van The Hang 5 bij te houden?

Conclusie over Surfs Up 2: WaveMania

Surfs Up 2: WaveMania is helemaal gefilmd in de stijl van een sportdocumentaire, compleet met korte interviews tussen de bedrijven door, een interviewer en een commentator. Logisch: The Hang 5 worden ingesproken door echte WWE worstelaars. WaveMania is dan ook een leuke verwijzing naar WrestleMania. Je zult ook zien dat de dieren enige gelijkenis vertonen met de stoere worstelkoningen. Mits je die kent, natuurlijk. Worstelen is hier een stuk minder groots dan in Amerika. Het verhaal is spannend en ouderhoudend, met leuke grapjes tussendoor. Door: CooleSuggesties Score: Surfs Up 2: WaveMania krijgt 4 van de 5 punten.