logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: SuperZeno, Inne Van den Bossche

9789059329416 superzeno

In de serie over Zeno zorgt Inne er telkens voor dat er een bepaalde ziekte of zwakte overwonnen moet en kan worden. Het mooie aan de manier waarop Inne dat doet, is dat er niet zielig of kleinerend over gedaan wordt. Er is een probleem, en er is een oplossing. Het probleem wordt op een voor kinderen heldere, duidelijke en ook leuke manier uitgelegd. De oplossing ligt soms voor de hand, maar soms is deze ook heel creatief. Zo had Zeno in Kapitein Zeno een lui oog en moest hij lange tijd een een ooglapje, en was hij in Zeno en Co bang en angstig voor falen.

In SuperZeno is er een ander probleem: Zeno wil graag buiten spelen, maar kan dat niet! Hij ligt al een tijdje ziek op bed. Na een bezoekje aan de huisarts en een onderzoek in het ziekenhuis blijkt al snel dat Zeno allergisch is voor huisstofmijt, en bovendien astma heeft. Dat is bijzonder lastig en vervelend, zeker als je er niets aan doet! Gelukkig zijn er genoeg medicijnen om die vervelende en enge monsters de baas te kunnen! Met wat medicijnen, die regelmatig ingenomen worden, krijgt Zeno alles weer onder controle en kan hij met zijn vriendjes en vriendinnetjes weer lekker buiten spelen!

De boeken van Zeno hebben alleen eenzelfde uitstraling. De mooie tekeningen en illustraties zijn collages van tekeningen, papier en vilt. Daardoor krijgen ze een heel warme, drie-dimensionale uitstraling. De prenten zijn steeds 1 of 2 pagina’s groot, en worden aangevuld met bondige, duidelijke teksten. In die verhalende teksten wordt op een geweldig knap eenvoudig niveau uitgelegd wat er aan de hand is en hoe het kan worden opgelost. En zo blijkt dat een astma of een allergie hebben helemaal geen groot probleem hoeft te zijn!

SuperZeno, Inne Van den Bossche
Uitgeverij Abimo, februari 2013, 32 pagina’s, gebonden
Prijs: 11.95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789059329416


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.