logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Superworm, Julia Donaldson

9789025752316 fcovr

Vind jij wormen vies? Nou, de dieren in het bos denken daar heel anders over! Maar dat komt misschien ook wel omdat ze Superworm kennen. Superworm staat altijd voor ze klaar, wat er ook aan de hand is. Als er iemand wil schommelen, hoepelen, of in de put is gevallen: Superworm kan ze helpen met zijn soepele en krachtige lijf!

Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. De gemene toverhagedis wil gebruik maken van de krachten van Superworm, en betovert hem, zo heeft hij een hulpje om de grond de doorzoeken naar schatten. Jammer genoeg kan Superworm er helemaal geen vinden. De dieren in het bos hebben al snel door wat er aan de hand is, en ze willen hun goede vriend graag helpen. Maar hoe?

Het vrolijk getekende boek Superworm is een goed voorbeeld voor vrienden, helpen en geholpen worden. Als je goed doet voor een ander, komt het altijd bij je terug, zo schreeuwt het uit. De tekeningen zijn felgekleurd en hard omlijnd. Daardoor is de aaibaarheid van Superworm en zijn vrienden iets minder hoog, maar komen de dieren wel stoerder over. Het verhaal is misschien eat spannend door de allerkleinsten, door de gemene toverhagedis en zijn kraaienhulp, maar vanaf een jaar of vier zullen kinderen er zeker met plezier hun lesje uit kunnen halen.

Superworm, Julia Donaldson
Gottmer, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN:9789025752316


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.