logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Superhelden tegen de dubbelgangers, Geronimo Stilton

Superdrama in Ratstad, want de Superhelden zorgen nu zelf voor grote problemen. Tenminste, zo lijkt het. Ze zijn onuitstaanbaar en bovendien zijn ze van plan om Ratstad te vernietigen! Wat is er met ze aan de poot?
Superspeurder, Yo-Yo en Magnum doen hun best om te bewijzen dat zij er niets mee te maken hebben, maar niemand gelooft ze. Gelukkif krijgen ze net op tijd hulp vanuit een wel heel onverwachte hoek …

Superhelden tegen de dubbelgangers is alweer het vierde deel van de Superhelden van Ratstad. Want waren we al bekend met wat schurken uit de avonturen van Geronimo Stilton, het kan nog altijd erger! Zo zijn er natuurlijk boeven waar zelfs de speurneus Geronimo of zijn zus Thea tegenop kan. Daar zijn bijzondere krachten en gaven voor nodig, en dat is nu net wat de Superhelden uit deze serie kunnen bieden. Zij zorgen er op hun manier voor dat Ratstad vrij blijft van de ergste boeven. Ook deze boeken spelen volop met de letterypes die gebruikt worden, om zo bepaalde woorden extra nadruk te geven, maar hier wordt zelfs ook de achtergrond ingezet, en zie je met regelmaat grotere, abstracte illustraties op de achtergrond, die ook extra nadruk leggen op bepaalde zinnen of woorden. Hierdoor oogt het boek in eerste instantie wellicht wat rommelig en lijkt er enige orde te ontbreken, maar schijn bedriegt: als je eenmaal aan het lezen bent ontdek je de lol hiervan, en zie je al snel de verbanden tussen de vele illustraties en het achtergrondverhaal. Het wordt er enkel leuker en vrolijker van, en dat mag wel, met al die misdadigers die loslopen! De tekeningen zelf zijn ook wat anders: ze zijn een stuk ruimtelijker getekend dan bij de Geronimo Stilton boeken. Een incidenteel spreekwolkje breekt de tendens, en laat zien dat de boeken het ook prima doen als stripverhaal. Voor de wat oudere lezers van Stiltons boeken: Superhelden!

Superhelden tegen de dubbelgangers, Geronimo Stilton
Baeckens books, juli 2011, 192 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11.95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789054617624


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.