logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Superhelden lusten geen spruitjes

Superhelden lusten geen spruitjes Een superheld zouden we allemaal wel willen zijn. En als je de schrijvers van dit sfeervolle boek mag geloven lopen er ook genoeg rond op deze aarde. Het boek superhelden lusten geen spruitjes vertelt in geuren en kleuren over superhelden en hun bijzondere krachten. Om het boek nog wat extra kracht bij te zetten is het gehele boek in een geweldige jaren 30 stijl getekend. Daardoor krijgt het boek een beetje een authentiek tintje, wat wordt versterkt door de “kranten artikelen “die in het boek zijn opgenomen, en stammen uit het begin van de vorige eeuw. De combinatie tussen de vele achtergrondartikelen en de geweldige illustraties, getekend door Benjamin Lacombe, maken van dit boek een onbetwiste must-have voor alle jongens. De inhoud van het boek is overigens redelijk divers. Als je er heel kritisch naar kijkt lijkt het wel of de schrijvers van dit boek niet echt wisten waar ze nou precies over zouden gaan schrijven! Sebastien Perez en Benjamin Lacombe schrijven namelijk niet alleen over verschillende soorten superhelden, zoals je zou verwachten in bijvoorbeeld een encyclopedie, maar laten ook krantenartikelen zien, geven je tips over het onderste superheldenpak en laten je lezen uit geheime dagboekfragmenten van (andere) superhelden, zodat je kan lezen wat er precies omgaat in de hoofden van jonge superhelden. Aan de ene kant zou ik-als recensent-hiervoor minpunten moeten uitdelen. Het is namelijk wel de bedoeling dat een schrijver weet waar het boek over moet gaan! Aan de andere kant is het natuurlijk een heel bijzonder boek: in dit boek lees je alles over het beroep Superheld. Op de eerste pagina kun je namelijk een korte inleiding lezen, geschreven door de superheld Fosfo. Hij probeert je lekker te maken voor het beroep Superheld, en belooft je alles te vertellen over deze geheime en gevaarlijke levens. Daarbij vertelt hij ook waarom superhelden geen spruitjes lusten: sterker nog waarom ze helemaal geen spruitjes mogen eten! Superhelden lusten geen spruitjes is een fantastisch boek. Letterlijk. Zoals je al hebt gemerkt en ik erg te spreken over het onderwerp en de uitwerking ervan, de vele tekeningen en illustraties spreken absoluut tot de verbeelding. De tekst en achtergrondinformatie is geweldig leuk en goed uitgewerkt, en doet vermoeden dat het een heel volledig naslagwerk is. Probeer daar maar eens niet bij weg te dromen! Veel van de superkrachten zul je natuurlijk herkennen uit andere superheldenstrips, dat zal geen verrassing zijn. Dat je nu eens kunt lezen hoe het eraan toe gaat als je superheld bent, dat is natuurlijk weer een heel ander verhaal! Dit is gewoon een boek wat je moet hebben, waar je keer op keer in zult blijven lezen.

Win je zelfontworpen superheldenpak

Ooit een superheld in zijn blootje gezien? Natuurlijk niet! Een echte superheld heeft een gaaf superheldenpak. Een cape, een masker of een riem vol handige snufjes? Teken hoe jouw droomkostuum eruitziet. Wie weet wordt jouw pak wel écht gemaakt, zodat je eindelijk de wereld kunt gaan redden. Download hier de tekenplaat en begin meteen met ontwerpen!

Informatie

Superhelden lusten geen spruitjes, Sebastien Perez
Illustrator: Benjamin Lacombe Clavis, 96 pagina’s, hardcover. Prijs: 29,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789044826302

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.