logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Super Sand, Goliath


super sand verpakking

Super Sand is het nieuwste creatieve product van Goliath. En een geweldig product, om heel kort door de bocht te gaan. Als je twijfelt: niet doen. Gewoon kopen en uitproberen. Waarom? Dat zal ik je uitleggen. Want Super Sand kan wel een beetje uitleg gebruiken.

Als je denkt dat Super Sand gewoon zand is, dan heb je het mis. Het is helemaal niet korrelig en los van structuur. Het lijkt eerder op een luchtig soort klei. Eerlijk gezegd deed het me denken aan de verbeterde variant van Moon Dough, die we drie jaar geleden recenseerden. Een zachte klei, die niet uitdroogt. Zo is het ook met Super Sand. Zoals ik zei is Super Sand wel beter op een paar fronten.

super sand

Zo is Super Sand heel zacht en luchtig als je hem lostrekt. De structuur is heel mooi en zacht. Het lijkt net of je een babykonijntje aait als je over een luchtige pluk Super Sand aait. Heel bijzonder! Druk je op de klei, dan voel je ‘m echt samengeperst worden tot een stevige massa. En dan kun je heel mooie dingen kneden! Duw de zachte massa in een vorm, en je haalt ‘m er helemaal gaaf uit, zonder die ‘scheuren’ of vouwen die je met normale klei wel hebt. Je kunt hem dan ook heel makkelijk vormen en glad maken, maar zelfs al heb je ‘m samengeknepen, is Super Sand nog steeds zacht genoeg om er in te stempelen. Zo maak je met stempels bijvoorbeeld mooie muurpatronen of andere patronen. En eenmaal in een vorm geduwd komen de vormen er mooi gedetailleerd uit.

De klei zou dus niet uitdrogen. Sterker nog: Goliath adviseert om de klei niet al te lang in een afgesloten bak te laten zitten. Dat zal ook geen probleem zijn, want kinderen spelen maar wat graag met deze bijzondere klei. Was wel van te voren je handen, zo gaat de klein niet bederven. Deze bestaat namelijk uit natuurlijke materialen! Ook hoef je geen water te gebruiken om de klei soepel te houden. Ook dat schijnt niet goed te zijn voor de klei. En volgens de verpakking is deze antibacterieel, dus ook nog eens erg hygiënisch. Maar wij vinden ‘m vooral erg leuk. Een stukje strand in je eigen huiskamer: een zandkasteel op tafel!

Super Sand Castle is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014

Super Sand, Goliath
Prijs: vanaf 9,95 euro voor een basisset van 450 gram

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.