logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Super grote robot kleurboek, Marlies Visser

super grote robot kleurboek 9789020692617Kleuren in kleurboeken is helemaal terug van weggeweest. Dankzij de vele kleurboeken voor volwassenen is duidelijk geworden dat kleuren en kleurplaten niet alleen maar zijn voorbehouden voor de allerjongste kinderen. Het is dan ook helemaal niet raar dat er kleurboeken verschijnen die ook erg leuk zijn voor oudere kinderen. Onder die boeken valt het super grote robot kleurboek. Dit kleurboek bestaat uit een flink aantal verschillende platen om aan waar in ieder geval techniek en robots de hoofdrol in spelen. Sommige robots zijn heel grof getekend, anderen bestaan uit diverse kleinere vakjes en hokjes. Genoeg mogelijkheden dus om je helemaal op uit te leven! Doordat er ook genoeg grover getekende figuren in dit boek te vinden zijn is het kleurboek niet alleen geschikt voor gevorderde kleurders, maar ook beginnende kleurders kunnen prima vooruit in het super grote robot kleurboek. De prenten bestaan veelal uit grote en rechte lijnen, die met een dikke stift getekend zijn. Daardoor is het misschien nog wel moeilijk om buiten de lijntjes te kleuren! Nadeeltje vind ik (als volwassenen) wel dat de prenten een soms erg kinderlijk aandoen. Ze zijn leuk en grappig, maar tegelijkertijd ook wat primitief en eenvoudig getekend. Ook zijn de variaties en robots niet heel erg groot: het zijn allemaal stereotype robots uit de jaren 80. Voor kinderen is het daarentegen juist weer bemoedigend om te zien hoe je robots kunt tekenen op een niet al te moeilijke manier. Zijn ze eenmaal klaar met kleuren, dan zullen ze waarschijnlijk zelf aan de lopende band robots produceren op het tekenpapier.

Informatie

Super Grote Robot Kleurboek, Marlies Visser
Illustrator: Marlies Visser Kluitman, 64 pagina’s, paperback. Prijs: 9,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789020692617

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.