logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Summoner 1: De Nieuweling

Summoner 1: De Nieuweling

De Nieuweling is het eerste boek van een nieuwe serie – de Summoner-reeks. Hierin wordt je meegenomen naar een bonte verzameling van mythische schepsels uit diverse culturen. Op onze wereld leven mensen, elfen, dwergen en orcs. Niet in vrede, overigens, want er is haat en nijd tussen alle rassen. Maar: de vijand van je vijand is soms je vriend, en aangezien de orcs de meest meedogenloze schepsels zijn in dit verhaal, proberen de dwergen, elfen en mensen de banden aan te trekken. Met wisselende resultaten. Iedereen weet dat het moet, maar niemand wil het.

Weesjongen

Het verhaal van Summoner 1: De Nieuweling draait om Fletcher, een jongen die in een klein dorpje woont. Het dorpje lijkt zo’n beetje als een oud, middeleeuws dorpje. Mensen rijden op paarden, lopen rond met zwaarden en bijlen… dankzij de oorlogstijd maken hij en zijn pleegvader overuren met het maken van zwaarden! Als het weer tijd is voor de jaarmarkt, treft Fletcher een oude soldaat aan. Hij heeft in het oorlogsgebied een oud boek gevonden, dat van een demonenonderzoeker is. Want je moet weten dat de mensen van de Elfen de kunst van demonen oproepen heeft geleerd. Ze kunnen met behulp van magie en bijzondere tekens naar de demonenwereld om daar wezens te vangen, waarmee ze een speciale band kunnen vormen. Dat kan niet iedereen – je met er een gave voor hebben. Vooral de edelen hebben die gave, en dan ook de eerstgeborene. Daarnaast zijn er ook onderzoekers, die de kunst van het demonen oproepen bestuderen en proberen te verfijnen. Van zo’n onderzoeker is het oude boek geweest.

Demonenkracht

Als Fletcher in het bezit komt van het boek, kan hij het niet laten om te proberen om een demon op te roepen. Dat lukt, wonderwel. Blijkbaar heeft Fletcher ook magische krachten in zich! Zijn demon is een Salamander, een kleine vuurhagedis. Een bijzonder schepseltje met een lange geschiedenis. Samen komen ze aan op Volcan, een oorlogsschool voor strijdmagiërs. Daar wordt het verschil tussen mens, dwerg en elf (en vooral de haat, vooroordelen en misvattingen tussen die drie) angstvallig duidelijk. Fletcher, die in een afgelegen dorpje heeft geleefd, is vrij van al die vooroordelen en duikt overal vol overgave in. Dat zorgt ervoor dat hij snel nieuwe vrienden maakt onder de andere rassen en geweldige prestaties boekt. Niet omdat hij zo’n krachtig magiër is, maar vanwege zijn vindingrijkheid. Zijn grootste vijanden op school zijn echter de arrogante edelen, die maar niets moeten hebben van burgers, dwergen en elfen…


Recensie over Summoner 1: De Nieuweling

CooleSuggesties topper

Het eerste deel van een nieuwe serie, die een geweldige mix is van Lord of the Rings, Pokemon  en Harry Potter. Duik in de wereld van magie, orcs en dwergen, zwaardvechten en demonen oproepen en de vastberadenheid van een rechtschapen jongeman, Flecher. Ondanks het feit dat het boek 360 pagina’s omvat zul je je geen pagina vervelen: het is vlot, verrassend en origineel, met een paar bijzondere wendingen. Nu maar hopen dat dit verrassingselement in het tweede en derde deel volgehouden wordt!

Score: 9


Informatie

Summoner 1: De Nieuweling,
Illustrator: nvt
Uitgever: Unieboek het Spectrum, 360 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789000355983. Prijs: 1899 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.