logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Suicide Squad


suicide-squad-dvd

Superheldenfilms zijn helemaal hot. Denk maar eens aan de afgelopen tien jaar: na het succes van de eerste Spiderman-films was het hek van de dam, en werd de ene na de andere superheld uit het stof getrokken voor geweldige actiefilms. Het mag duidelijk zijn: superheldenfilms zijn echt wel ons ding, hoewel we niet pretenderen ultieme heldenkenners te zijn. De film Suicide Squad gooit het echter over een heel andere boeg: dit keer is het de beurt aan superschurken om voor het karretje van de regering te werken. Want, zo beredeneert Amanda Waller namens de regering: waarom zou je al die krachten zo maar laten wegrotten? De Metamensen kunnen beter voor het goede worden ingezet!

Bonte verzameling

En zo komt het dat er een aantal superschurken wordt opgetrommeld om voor de regering te werken. Of … nou ja… werken is een groot woord, aangezien het half onder dwang is, half omdat ze een klein explosief geïnjecteerd krijgen en ook deels vanwege de beloofde beloningen. Vrijheid enzo, je kent het wel. Zo komt het dat Deadshot, Captain Boomerang, Diablo, Killer Croc, Slipknot, Katana en natuurlijk Harley Quinn als een team door het leven gaan, onder leiding van Rick Flag, die op zijn beurt gekoppeld is met de oude entiteit Enchantress, daar Enchantress het lichaam behuisd van zijn vriendin June Moon.

Betoverend

Bij Enchantress zit hem het gevaar. Deze oude heks (sorry, maar het is echt een heks en leeft al eeuwen. Niets ten nadele van de bevallige June, maar Enchantress is het dus écht) heeft namelijk een zwakke plek: haar hart. Omdat Amanda Waller dit hart in bezit heeft, denkt ze ook invloed te hebben op Enchantress. Daardoor kan ze namelijk niet haar volle krachten benutten. De heks heeft echter nog een wapen achter de hand: haar broer! Deze naamloze kolos wordt tot leven gewekt, en samen besluiten ze dat de mensen nu maar eens vernietigd moeten worden. Wie moet dat tegengaan? Juist: de Suicide Squad. Aangezien ons schurkenteam weinig te verliezen heeft gaan ze er vol in. Hoewel ze natuurlijk geen vertrouwen genieten van de militairen met wie ze op stap gaan. Logisch – het is nogal een bonte verzameling!

Band

Toch schept dat een band, zo met zijn allen op stap. Op dat vlak verbaasde de film me echt. Waar ik in eerste instantie ging voor een ‘no nonsense’ actiefilm vol bizar en bruut geweld zijn het juist de achterliggende verhalen die de boventoon voeren. Schurken blijken een klein hartje te hebben. Ieder van hen blijkt zijn eigen motieven te hebben om het slechte pad op te gaan. Nu ze een tijdje uit hun omgeving zijn geplukt (want: levenslang in het gevang) hebben ze kunnen nadenken en zijn ze toch veranderd. Samen zitten ze in het zelfde schuitje, met Deadshot (Will Smith) als officieuze aanvoerder. Dan blijkt het nog een echt team te worden ook!

Conclusie over Suicide squad

Een geweldige actiefilm met superschurken in de rol van helden. Gaaf om te zien dat de filmmakers de moeite nemen om de schurken ook een zacht randje te geven, en het verhaal eens niet heel zwart-wit weg te zetten. Die nuances, de humor én de actie maken het plaatje compleet.
Geschreven door: CooleSuggesties
Waardering: Suicide squad krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Suicide squad, Warner Bros

Tijdsduur: 02:08 minuten, Actie

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.