logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Sudoku puzzelpret – 10-12 jaar

Sudoku puzzelpret voor kinderenSoms zijn er rare vooroordelen. Bijvoorbeeld over puzzelboekjes. Die zouden saai zijn, maar ook moeilijk en vooral voor op lang durende vakanties. En bijvoorbeeld dat sudoku-puzzels – je weet wel, met die cijfertjes – niet te maken zijn. Maar niets is minder waar! Sterker nog. Dit soort puzzels, waar je geen enorm grote weetjeskennis voor moet hebben, zijn heel goed te maken door kinderen.

Wat is een sudoku

Een sudoku is een puzzel, die bestaat uit negen grote vierkanten. Die grote vierkanten zijn ook weer opgedeeld in een raster van 3×3 vakjes. Het mooie van een sudoku is dat je er niet voor hoeft te rekenen. Je moet er alleen overzicht bij houden. Ieder raster van 3×3 kleine vakjes bevat bijvoorbeeld de getallen 1 tot en met 9. Dat moet niet heel erg moeilijk zijn. Het wordt echter wel moeilijker als je weet dat iedere rij of kolom ook alle cijfers van 1 tot en met 9 moet bevatten. En een cijfer mag er geen twee keer in voorkomen. Klinkt nog steeds makkelijk? Ha! Eerst proberen, daarna lees ik graag je reactie onderaan deze review 🙂

Vanaf tien jaar

Uitgeverij Deltas heeft een aantal boekjes uitgegeven voor kinderen, zodat ze zich helemaal kunnen onderdompelen in de wereld van sudoku-puzzels. Dit boekje is speciaal samengesteld voor kinderen van tien tot twaalf jaar, maar geloof me – dat is vooral een richtlijn. Kinderen die goed zijn met cijfers zullen er al op jongere leeftijd mee aan de slag kunnen, mensen met wat minder goed overzicht zullen op latere leeftijd wellicht nog moeite hebben met deze puzzels. Het is een gemiddelde, een richtlijn.

Vrolijke vormgeving

Wat wel meteen opvalt is de vrolijke vormgeving – op iedere pagina vind je wel een grappig poppetje. Dat is voor oudere kinderen en volwassenen natuurlijk niet heel erg cool. Eerlijk gezegd vind ik ze voor deze doelgroep al een beetje kinderlijk, hoewel mijn zoon van bijna-elf ze toch wel heel erg grappig vind. Tja, soms maak je gewoon een rare inschattingsfout.

Conclusie over Sudoku puzzelpret 10-12 jaar

Een cool sudoku puzzelboekje voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Lekker schuiven, passen en meten. Heerlijk om even tevoorschijn te halen in een verloten moment. Je zult snel ontdekken hoe verslavend die sudoku’s eigenlijk zijn! Door: Score: Sudoku puzzelpret 10-12 jaar krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Sudoku puzzelpret 10-12 jaar, Deltas, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789044748154. Prijs: 6.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.