logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Succes agenda

Agenda’s zijn altijd een verhaal apart. Ga je voor functioneel, of voor een bepaald statement? Ofwel: ga je hem echt intensief en actief gebruiken, of is het meer een hebbeding, om je eigen identiteit goed uit te dragen? Een mengeling van die twee was in mijn ogen eigenlijk niet mogelijk, tot ik het merk Succes (her)ontdekte. Want een Succes-agenda, dat was – in mijn ogen althans – een zwarte of bruine organiser, die dan wel jaren mee kon, maar eerder functioneel zou moeten zijn dan mooi. En aan dat functionele had ik zo mijn twijfels.

Waarom? Tja, ook ik heb meegedaan aan de trend op de middelbare school, inmiddels zo’n twintig jaar geleden, om met een onrganiser rond te lopen. Gezien het budget van de gemiddelde scholier had ik een exemplaar van de plaatselijke boekhandel, en dan ben je vrij snel genezen van het genomeen organizer: hij klapte steeds dicht, de metalen armen waren na korte tijd dusdanig verbogen dat fijn bladeren niet mogelijk was, en de pen drukte door, zodat je aan de ene kant van het papier net zo goed kom lezen wat erop geschreven was als aan de andere kant.

Sinds die tijd heb ik het dan ook maar gehouden bij de traditionele agenda’s. Mijn vernieuwde ervaring met Succes heeft daar echter wel een flinke verandering in teweeg gebracht. Want: neem eens een bezoekje op de Succes-website, en blader eens door de ruime keuze aan covers. Er is werkelijk voor ieder wat wils: of je nu gaat voor leer, stof, wol of kunststof, glad, met structuur, een gesp, drukker, touwtje of elastiek, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een variant in. Ik heb dan ook met veel plezier de Succes-catalogus doorgebladerd, en me vaak verwonderd over het wonderlijke assortiment van deze fabrikant. Met name de NewMe-serie toont verrassende en originele ontwerpen, speciaal toegespitst op vrouwen tussen de 17-35 jaar.

Maar belangrijker nog dan een goed uiterlijk is natuurlijk het innerlijk. Die vlieger gaat op voor mensen, maar ook zeker voor agenda’s. De cover zelf is al voorzien van een aantal vakjes, zodat je belangrijke papieren altijd bij je kunt hebben. Er zijn bovendien verschillende indelingen beschikbaar, zodat je deze kunt selecteren naar je eigen behoefte. Zo kun je er eentje kiezen met een aantal grotere vakken voor papieren, of juist met wat insteekmogelijkheden voor pasjes, een houder voor een pen, en nog veel meer.

De stevige ringband zelf vul je natuurlijk met een Succes navulverpakking. Deze bestaat uit twee delen: een algemeen informatief deel, en de agenda zelf. Deze laatste is er in een week-indeling of een dagindeling, waarbij iedere dag een pagina inneemt. De laatste bepaal je zelf, maar de keuze wordt natuurljik ook deels bepaalt door het formaat van de ringband. Denk daar dus eerst goed over na: wat heb je nodig? De blaadjes laten zich overigens perfect doorbladeren, ze glijden soepel en snel over de ringbanden. En doordrukken? Geen last van. Zo kun je met een gerust hart je pen ter hand nemen.

Het informatieve deel is breed. Erg breed. Natuurlijk is er het adresboekdeel, wat uitermate handig is in een organiser (nooit meer overschrijven), en een deel met de standaard vakantiedagen per religie, een overzichtskalendertje van het gehele jaar en de internationale landcodes, maar ook wat originelere zaken, als het telefonisch alfabet in verschillende talen, een uitvouwbare landkaart van Europa, een kasboekje, de schoolvakanties (voor vier landen) ASCII-tabel, korte EHBO-gids, een lijst met landen van herkomst voor wijnen, en nog veel meer handige dingen die je altijd bij de hand zou moeten hebben. Niet altijd even voor de hand liggend, maar geloof me, het is als een zakmes. Je zult het misschien in eerste instantie niet missen, totdat je het binnen handbereik hebt. En als je weet dat het van een uitstekende en betrouwbare kwaliteit is, zul je er ook veelvuldig gebruik van kunnen maken. Ik dus dan ook gerust te zeggen dat je Succes-agenda een maatje voor het leven hebt gevonden. Niet dat ik verwacht dat een enkele agenda een leven lang mee zal gaan (hoewel ik bij sommige modellen wel dat gevoel krijg), maar wel dat als je er eenmaal aan begint, je niet meer lang hoeft te zoeken naar een vervangend exemplaar: je loopt direct naar je Succes-dealer.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.