logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Su-su-superster, Marcel Vaarmeijer


De Su-Su-Superster? Dat is Maikel. Een 15-jarige zonderlinge jongen. Hij is rustig, het liefst op zichzelf, en stottert enorm. Daardoor wordt hij vaak gepest en heeft hij weinig vrienden – de reden waarom hij zo graag alleen is. Dan sluit hij zich op in zijn kamer, en luistert hij naar de oude cd’s van zijn vader. Die is namelijk een enorme muziekfan. En wat blijkt? Als Maikel zingt, heeft hij geen last van zijn stotteren! Zijn zusjes Ilse en Roos krijgen een briljant idee: ze willen Maikel opgeven voor de talentenjacht Superster! Maikel is hen echter een stapje voor, en heeft zichzelf opgegeven.

Tijdens de talentenjacht is de concurrente echter heel erg hoog. Hoewel Maikel erg goed is, worden er vuile en gemene spelletjes gespeeld. Zal het Maikel lukken om over zijn onzekerheid te stappen en zijn mannetje te staan? Daar kom je al snel achter in dit vlot leesbare boek. Het boek bestaat uit grote hoofdstukken, waarbij je aan de titel al een beetje kunt zien welke kant ze opgaan. Soms zijn de titels echter een beetje raadselachtig, en worden ze pas tijdens het lezen duidelijk.

Su-su-superster is voornamelijk geschreven in krachtige spreektaal. Daardoor leest het soms een beetje raar. Zo vaak lees je namelijk niet zoals je praat! Voor kinderen die wat moeilijk lezen zal het echter erg aanspreken. Ook het thema talentenjachten is helemaal bij de tijd en zal inspelen op de doelgroep. Een leuk boek, dat soms een beetje langdradig is maar door zijn originaliteit zeker blijft boeien. Een su-su-supervlot boek!

Su-su-superster, Marcel Vaarmeijer
Van Holkema en Warendorf, juni 2013, 224 pagina’s, paperback.
Prijs: 13.99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789000318889


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.