Recensie: Stom geluk, Pieter van Oudheusden

Stom Geluk

Een sprookjesboek over feeën, maar dan anders. Geschreven vanuit het feeënrijk, dat zie je niet vaak. Want wisten jullie dat feeën ook gevoelens en behoeftes hebben? In dit boek kom je daar achter. Koningin Elvira is bijvoorbeeld ongehuwd. Als ze ope een dag twee hofdames hoort kibbelen over een knappe man (een mensen-man, wel te verstaan) wordt ze nieuwsgierig. Een man, knapper dan welke elfen-prins dan ook?

Ze ziet de arme timmerman, aanschouwt zijn zwarte krullen, en… wordt verliefd. Ze kan niet meer slapen, bezoekt hem ’s nachts (want elfen en mensen, dat gaat nooit goed) en droomt ervan om zijn vrouw te worden. Dan wordt Elvira een belangrijke vraag gesteld… is hij wel een goed mens?

Stom geluk is ruim voorzien van mooie, klassiek ogende illustraties. Het lijken wel Griekse taferelen die je ziet. Naast situatietekeningen zijn ook de randen geïllustreerd, wat zorgt voor bijzonder leuke omkadering van de tekst, en bovendien genoeg om te zien en te ontdekken. De tekst is vrij omvangrijk. Daardoor is het verhaal geschikt voor kinderen van een jaar of 4 à 5. In dit mooie voorleesboek kom je er al snel achter dat uiterlijk zeker niet bepalend is: het gaat uiteindelijk om het innerlijk, en het omhulsel? Och, dat is maar bijzaak. Gelukkig komt Elvira daar, samen met haar draak en Feeënhulpen en zussen, op tijd achter!

Stom geluk, Pieter van Oudheusden
Eenhoorn, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789058387523

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.