logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stokke Tripp Trapp – de ultieme meegroeistoel


Kinderen in huis zorgt voor een constant veranderende inrichting. Waar je in het begin je hele huis volzet met boxen, wipstoeltjes en speelkleden, worden die wipstoeltjes langzaam vervangen door kinderstoelen voor de eetkamertafel, de box een gezellig ingericht hoekje met een groot kleed om lekker op te spelen en te stoeien, later komen tafeltjes, bureaus en lekkere plekjes om zichzelf te kunnen zijn. Vanaf het moment dat je kindje aan tafel komt zitten zal het zitten aan tafel ook en aandachtspuntje blijven.

Onze kinderen zijn inmiddels zeven en negen jaar oud, en volgens mijn vrouw waren ze de kinderstoelfase al lang voorbij. Ons meegroei-kinderstoeltje circuleert nu ergens via familie ergens door het land, en we hopen natuurlijk dat de huidige eigenaars er veel plezier mee beleven. Toch knaagde er iets: eigenlijk hadden we onze kinderen te snel gepromoveerd naar een ‘grotemensenstoel’. Ze waren te klein voor een normale stoel, waardoor de kinderen op hun knieën aan tafel zaten, of in kleermakerszit, of – zoals onze jongste zoon – om de minuut in een andere houding. Toen we het aanbod kregen om een Tripp Trapp stoel te testen had ik dat eerlijk gezegd achter de rug van mijn vrouw om geregeld – ik kende haar standpunt al. Die stoel zou er niet in komen. Maar wie niet weet, die niet kan tegensputteren.

Een paar dagen later stond de stoel ingepakt en wel in de gang, klaar om in elkaar gezet te worden. Tja, als hij toch bezorgd is, kunnen we hem maar beter gebruiken ook, nietwaar? Maar ook mijn zoon was een beetje omgepraat door mijn vrouw, en vond zo’n stoeltje maar kinderachtig en ‘echt niet meer voor zo’n grote jongen als hemzelf’. Opkijkend naar mij, aangezien hij anderhalve kop lager aan tafel zit, in zijn kleermakerszit. Mijn oudste zoon, die inmiddels goed in zijn stoel gegroeid is, bood me de helpende hand. Hij heeft namelijk een paar vrienden die nog steeds op een Tripp Trapp stoel zitten. En die zijn al negen!

Ik mocht de stoel dus in elkaar zetten. Trots als een pauw nam mijn jongste zoon plaats op zijn nieuwe troon, om de zitting en het voetenplankje op de juiste hoogte vast te zetten. Dat gaat overigens heel eenvoudig. In de poten zitten sleuven verwerkt, waarin je zowel het voetenplankje als de zitting kunt schijven. Tussen de poten zitten metalen buizen, die je met een schroef kunt vastdraaien. Draai de schroeven aan, de poten komen dichter bij elkaar en de plankjes zitten muurvast. Zo kun je dus telkens als je kind ’te groot’ wordt voor de huidige instelling de plankjes verplaatsen, zodat hij netjes en recht aan tafel zit. Het enige waar je op hoeft te letten is dat de plankjes niet voor de voorste punt uitsteken, dan kan hij omvallen bij het op- of afstappen. En zo zit onze jongste zoon lekker rechtop, met zijn voetjes op de voetenplank en zijn rug tegen de leuning. Een echt rustpunt, voor iedereen aan tafel 😉

En werkt het, zo’n stoel? Absoluut. We hebben echt spijt dat we niet twee van deze stoelen hadden gekocht toen onze kinderen geboren werden, ik weet zeker dat we er veel plezier van hadden gehad. Dankzij het neutrale en strakke ontwerp zal de stoel ook in ieder huis passen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende gelakte kleuren, maar ook in verschillende houtkleuren. En je kunt de stoel aan alle kanten uitbreiden, van een newbornset (de vervanger voor het wipstoeltje) tot een babyset waarin je baby of peuter stevig zit, een tuigje voor de veiligheid of verschillende kussentjes en tafelbladen. Alles in verschillende stijlen en trendy kleuren! De stoelen zelf staan op vier kunststof pootjes van ongeveer 7 centimeter lang, maar ook daar zijn uitbreidsets voor verkrijgbaar. Daar kun je zonder problemen viltjes onder plakken ter bescherming van je vloer, indien gewenst.

Informatie

Tripp Trapp kinderstoek, Stokke
Adviesprijs: 182 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.