logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh, Annemarie Bon

Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh Stoere Steffie ken je vast nog wel van haar avontuur met de rare uitvinder. Inmiddels zijn ze dikke vrienden geworden, en is het de normaalste zaak van de wereld dat ze een uitvinder kent met een eigen tijdmachine. In Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh begin je op een schoolreisje. Dat is natuurlijk altijd leuk! Ze gaan met de klas naar de dierentuin, en daarna nog naar een museum. Na het reisje stoppen ze bij een bijzonder fietspad in Nuenen, waar Van Gogh heeft gewoond. Een kunstenaar heeft daar een heel bijzonder fietspad gemaakt. Op dat moment wil Steffie indruk maken op haar vriendje, Said. Ze bluft een beetje dat ze best naar Van Gogh kunnen reizen met de tijdmachine van Rinus, de rare professor. Samen gaan ze op pad, en Steffie reist terug in de tijd waar ze Van Gogh wil vertellen dat hij later heel erg beroemd zal worden. Maar of dat zal lukken, en of Van Gogh Stoere Steffie zal geloven? Dat zal blijken uit dit spannende en leuke avontuur. Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh is een bijzonder leuk en grappig avontuur, waarbij je niet alleen een magisch avontuur beleeft met de tijdmachine, maar waarbij je ook nog wat opsteekt over kunst – en in het bijzonder Vincent van Gogh. Het boekje is geschreven op niveau AVI E4 en leest geweldig weg. Het verhaal wordt goed ondersteund door de illustraties door Marja Meijer, die ook het eerste boekje van Stoere Steffie heeft geïllustreerd.

Informatie

Stoere Steffie op bezoek bij Van Gogh, Annemarie Bon
Illustrator: Marja Meijer Kluitman, 30 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,99 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789020678116

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.